News ΑΜΕΑΚεντρική

Η Sony αποκαλύπτει το Project Leonardo Accessibility Controller για το PS5

8/1/2023

Το χειριστήριο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία να παίξουν “πιο εύκολα, πιο άνετα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”.

(Credit: Sony Interactive Entertainment, Inc.)

Η Sony αξιοποίησε την ευκαιρία της CES 2023 για να αποκαλύψει ένα νέο χειριστήριο PS5 που στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στο gaming.

Ονομάζεται Project Leonardo και σχεδιάστηκε με τη βοήθεια των AbleGamersSpecialEffect και Stack Up. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα χειριστήριο με πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης που μπορεί να λειτουργήσει και σε συνδυασμό με υπάρχοντα αξεσουάρ προσβασιμότητας άλλων εταιρειών (μέσω τεσσάρων θυρών AUX 3,5 mm) και επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν πιο άνετα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Sony περιγράφει το χειριστήριο Leonardo ως ένα “καμβά για τους παίκτες”, καθώς είναι κατασκευασμένο από ένα κιτ swappable εξαρτημάτων. Η απόσταση των αναλογικών μοχλών μπορεί να αλλαχτεί, υπάρχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη κουμπιών και μπορούν να δημιουργηθούν διαμορφώσεις που να εξυπηρετούν “(μεγαλύτερη) δύναμη, εύρος κίνησης και ιδιαίτερες φυσικές ανάγκες”.

Όσον αφορά το λογισμικό, οποιαδήποτε λειτουργία (ή ακόμα και δύο λειτουργίες) μπορεί να αντιστοιχιστεί σε ένα συγκεκριμένο κουμπί. Μπορούν να δημιουργηθούν και να αποθηκευτούν στο PS5 έως και τρία διαφορετικά προφίλ ελέγχου, με την εναλλαγή τους να γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η Sony επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση έως και δύο χειριστηρίων Leonardo και ενός DualSense ή οποιονδήποτε συνδυασμό των παραπάνω για τη δημιουργία μιας άνετης εμπειρίας παιχνιδιού. Το χειριστήριο είναι επίπεδο, μπορεί να κρατηθεί σταθερό σε οποιαδήποτε επιφάνεια και δεν χρειάζεται να το κρατά ο παίκτης, ενώ είναι επίσης συμβατό με βάσεις και τρίποδα AMPS.

Το Project Leonardo βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη και αυτή τη στιγμή η Sony δέχεται feedback από επιλεγμένες ομάδες για να διασφαλίσει ότι τυχόν σφάλματα θα επιλυθούν πριν την επίσημη κυκλοφορία του χειριστηρίου. Ο σχεδιασμός του είναι σίγουρα εντυπωσιακός και αρκετά διαφορετικός από εκείνον του adaptive χειριστηρίου του Xbox που αποκαλύφθηκε το 2018.

Πηγή: https://gr.pcmag.com

Related posts

Η ευχάριστη δραστηριότητα που ακονίζει το μυαλό και δυναμώνει τη μνήμη

xristiana

Πανικός με τα αγριογούρουνα στην Εύβοια: «Σουλατσάρουν» μέχρι και σε κεντρικά σημεία της Χαλκίδας

xristiana

Η Ανθρωπιά Δεν Θάβεται Στα Συντρίμμια

xristiana