ΚεντρικήΥγεία

Έλλειψη μαγνησίου; Δοκιμάστε αυτά τα 9 φρούτα

22/3/2025

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για πολλές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, η υγεία των οστών, η σωστή λειτουργία των νεύρων και των μυών και η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Οι ημερήσιες ανάγκες διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, με τους άνδρες να χρειάζονται 400-420 mg και τις γυναίκες 310-400 mg. Και παρότι υπάρχουν πολλές φυσικές πηγές μαγνησίου, σχεδόν το 50% των ανθρώπων έχει έλλειψη, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες παθήσεις.

Δείτε φρούτα πλούσια σε μαγνήσιο, που μπορούν να βοηθήσουν στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σας, σύμφωνα με το Health.

  1.  Φραγκόσυκο. 127 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (30% της Ημερήσιας Αξίας – DV). Είναι επίσης Πλούσιο σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες.
  2.  Ξηρά σύκα. 100 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (24% DV). Επιπλέον έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη B6 και ασβέστιο
  3.  Φρούτο του πάθους. 68.4 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (16.2% DV). Έξτρα όφελος η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α
  4.  Αβοκάντο. 43.5 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (10.35% DV). Το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε υγιή λιπαρά και φυτικές ίνες
  5.  Ξερά βερίκοκα. 41.6 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (9.9% DV). Είναι και μια εξαιρετική πηγή για κάλιο και σίδηρο
  6.  Μπανάνες. 40.6 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (9.6% DV). Εκτός από το μαγνήσιο, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα και σε βιταμίνη Β6
  7.  Γκουάβα. 36.4 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (8.6% DV). Περιέχει και υψηλή βιταμίνη C, αλλά και πρωτεΐνη
  8.  Παπάγια. 34.6 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (8.2% DV). Είναι επίσης πλούσια σε φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά καροτενοειδή
  9.  Μαύρα μούρα. 28.8 mg μαγνησίου ανά φλιτζάνι (7% DV). Τα μαύρα μούρα είναι πλούσια και σε βιταμίνες C και K, καθώς και αντιοξειδωτικά

10 επιπλέον πηγές μαγνησίου

Εκτός από τα φρούτα, μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη μαγνησίου μέσω των εξής τροφών:

  • Σπανάκι: 156 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένο
  • Κολοκυθόσποροι: 156 mg ανά ουγγιά
  • Σπόροι τσία: 111 mg ανά ουγγιά
  • Μαύρα φασόλια: 120 mg ανά φλιτζάνι
  • Ένταμαμε: 100 mg ανά φλιτζάνι
  • Καφέ ρύζι: 84 mg ανά φλιτζάνι
  • Αμύγδαλα: 80 mg ανά ουγγιά
  • Κάσιους: 74 mg ανά ουγγιά
  • Γάλα σόγιας: 61 mg ανά φλιτζάνι
  • Γιαούρτι: 42 mg ανά 8 ουγγιές
  • Πηγή https://www.newsbeast.gr
  • Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com
  • Υγεία

Related posts

Γαλλία: Έως και 35.000 οι θάνατοι που συνδέονται με την καλοκαιρινή ζέστη μετά το 2014

xristiana

Σαλάτα με κοτόπουλο, μπρόκολο και cranberries

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Για Άτομα Με Αναπηρία Και Χρόνιες Παθήσεις

xristiana