ΚεντρικήΜαγειρική

Ψητά νιόκι με λουκάνικα και μοτσαρέλα

26/1/2025…

Υλικά

  • 600 γρ. νιόκι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 120 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε κύβους
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
  • Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8- 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να σιγοβράσει, προσθέστε τα νιόκι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ζεστάνετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
  5. Ανακατέψτε τα 3/4 της μοτσαρέλας και το μεγαλύτερο μέρος του βασιλικού μέσα στα νιόκι. Βάλτε το μείγμα σε άν πυρέξ και τοποθετήστε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  6. Ψήστε στο γκριλ για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί.
  7. Αλατοπιπερώστε, σκορπίστε τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr….

Related posts

Γιορτή Προσφοράς Και Εθελοντισμού Στο 25ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

xristiana

Το αγαπημένο όσπριο των Ιαπώνων που βελτιώνει την πέψη, υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς και είναι πεντανόστιμο

xristiana

Διαβήτης τύπου 2: Η διατροφή που μπορεί να σας απαλλάξει από τη φαρμακευτική αγωγή

xristiana