28/1/2025
Υλικά (4 μερίδες)
- 100 ml φυτικό γάλα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- 320 γρ. κολοκύθα στον ατμό ή βραστή
- 3 αβγά & 4 ασπράδια
- 80 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά τριμμένο ή σε μικρά κυβάκια
- 70-80 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σοταρισμένο με ελάχιστο λάδι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Λίγο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά (ολόκληρα & ασπράδια), ενσωματώνουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 2: Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, το κρεμμύδι που έχουμε σοτάρει και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Βήμα 3: Όταν έχουμε το χυλό έτοιμο, τον τοποθετούμε σε φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35-40’ στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr….