1/1/2025
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 600 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά
- 150 γρ. μπέικον
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 lt γάλα
- 3 ασπράδια
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
- 3 κουτ. σούπας βασιλικός φρέσκος
- 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής:
-Μαρινάρεις το κοτόπουλο με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το μισό σκόρδο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
-Το βάζεις σε ταψί, προσθέτεις ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και ψήνεις στους 180°C για περίπου 30 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει και κόβεις σε μικρά κομμάτια.
-Κόβεις τα μανιτάρια σε φέτες και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
-Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
-Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρεις τα μανιτάρια με το μπέικον και το κρεμμύδι. -Προσθέτεις το υπόλοιΠηγή https://jenny.grπο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
-Ετοιμάζεις την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια, χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
-Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το κοτόπουλο, τη μισή μπεσαμέλ, τα μανιτάρια με το μπέικον και το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τη γραβιέρα και ανακατεύεις.
-Τέλος, προσθέτεις τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
-Μεταφέρεις σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ, καλύπτεις με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζεις με λίγο τυρί.
-Ψήνεις στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.
Πηγή https://jenny.gr