13/1/2025
Υλικά
320 γρ. ζυμαρικά
12 γαρίδες
200 γρ. ντοματίνια
150 γρ. μοτσαρέλα
20 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
15 γρ. τριμμένο φιστίκι
Για το πέστο
200 γρ. φιστίκια
4-5 φύλλα βασιλικός
25 γρ παρμεζάνα τριμμένη
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
50 ml νερό
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το πέστο: Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα φιστίκια για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε τις φλούδες από τα φιστίκια.
Χτυπάμε στο μίξερ τα φιστίκια, 4-5 φύλλα βασιλικού, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη ένωση. Η ποσότητα του νερού μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με το πώς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το πέστο μας ή πώς μας αρέσει. Αφήνουμε το πέστο στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε με το να σοτάρετε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και μια πρέζα αλάτι για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε το αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε το πέστο φιστικιού και ανακατεύουμε. Προσθέστε τώρα τα καλά στραγγισμένα ντοματίνια, τις γαρίδες κομμένες σε κομμάτια, τη μοτσαρέλα και το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να ξεκουραστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια-δυο ώρες πριν τα σερβίρουμε. Καλή απόλαυση
Πηγή https://jenny.gr