18/1/2025
Υλικά
- 800 γρ πατάτες
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 40 γρ βούτυρο
- 100 γρ τσένταρ τριμμένο
- 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουτ. γλ. πάπρικα καπνιστή γλυκιά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100 γρ νερό
- 150 γρ κορν φλάουρ
- Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλάτι, το καυτό νερό να καλυφθούν οι πατάτες.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις πατάτες περίπου 20 λεπτά. Αφού βράσουν τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Πολτοποιούμε τις πατάτες και προσθέτουμε το βούτυρο, πιπέρι, λίγο αλάτι, 70 γρ νερό, το τσένταρ, την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το νισεστέ, πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε κορνέ.
Βάζουμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο στη φωτιά. Αφού ζεσταθεί καλά το λάδι προσθέτουμε μικρές δόσεις της ζύμης να τηγανιστούν με τη βοήθεια του κορνέ και ενός ψαλιδιού κόβουμε ώστε να μοιάζουν με γαριδάκια.
Τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Μεταφέρουμε τα γαριδάκια σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.