ΚεντρικήΜαγειρική

Κρεμμυδόπιτα με καρύδια και βότανα

11/1/2025

Υλικά

  • 6 χωριάτικα φύλλα
  • ⅔ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη. Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 12-15 λεπτά. Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε το μείγμα μέχρι να πιει τα υγρά του και να στεγνώσει τελείως, για 5 λεπτά.

Βήμα 2ο

Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την πατάτα. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το μείγμα από την εστία. Ενσωματώνουμε το καρύδι και τα μυρωδικά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3ο

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ. και στρώνουμε ακτινωτά τα μισά φύλλα, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση, γυρίζοντας πάνω της τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.

Βήμα 4ο

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία στρώνουμε τσαλακωμένα και ραντισμένα με ελαιόλαδο. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και λίγο νερό και ψήνουμε για μία ώρα στους 180ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα. Αφήνουμε την κρεμμυδόπιτα να σταθεί για 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Πηγή https://www.vita.gr

Related posts

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει την ολοκλήρωση του «Δυτικού Διαδρόμου» στην Πελοπόννησο

xristiana

Οι «καμένες άκρες» είναι η νέα καλοκαιρινή τάση στο χρώμα των μαλλιών

xristiana

Εξοικονομώ 2021: Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία για υλοποίηση εργασιών

xristiana