11/12/2024
Υλικά
600 γρ. κολοκύθα
2 αυγά
150 γρ . τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. τριμμένο τυρί
Αλεύρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε την κολοκύθα σε 4 φέτες πάχους 1,5 εκ. περίπου. Αφαιρούμε τη φλούδα από κάθε φέτα. Αλατίζουμε τις φέτες κολοκύθας και τις βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη.
Στη συνέχεια τις πανάρουμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά, αφού έχουμε προσθέσει το τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια βάζουμε μια λαδόκολλα στον κάδο του air fryer και τοποθετούμε τις φέτες κολοκύθας. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά, γυρνώντας τις φέτες στη μέση του ψησίματος και προσθέτοντας ξανά λίγο λάδι. Και ιδού οι κοτολέτες κολοκύθας είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Πηγή: https://jenny.gr