6/12/2024
Υλικά
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 220 γρ. καρύδια σπασμένα
- 400 γρ. αλεύρι ολικής
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 200 γρ. μέλι ή κρυσταλλική stevia
- 150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα του κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά. Μόλις μία οδοντογλυφίδα βγει στεγνή από το κέντρο του κέικ, είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με λίγο μέλι, καρύδια και κανέλα προαιρετικά.
Πηγή http://www.thessaloniki-diaitologoi.gr