9/12/2024
Υλικά
- 300 γρ. ζυμαρικά
- 200 γρ. καπνιστό σολομό, σε λεπτές φέτες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά
- 125 γρ. τυρί κρέμα με φρέσκο σκόρδο και μυρωδικά
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Σβήστε με την κρέμα γάλακτος και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Προσθέστε 2 κουτάλες νερό από τα ζυμαρικά. Ρίξτε το τυρί κρέμα και αφήστε το να λιώσει σιγά σιγά.
- Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα ζυμαρικά, το σολομό, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
- Αφήστε για 1- 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα και σερβίρετε.
Πηγή https://www.newsbeast.gr