ΚεντρικήΥγεία

Ειδικός σε άγρια φυτά γεμίζει τις κάλτσες του με τσουκνίδες – Ποιο είναι το όφελος για την υγεία του

24/11/2024

Ένας ειδικός στη συλλογή άγριων φυτών που γεμίζει τις κάλτσες του με τσουκνίδες έχει δηλώσει στους υπόλοιπους να «μην υποτιμούν ποτέ τη δύναμη» του κοινού αυτού του φυτού.

Ο Τζακ, που μοιράζεται συμβουλές υγείας βασισμένες σε φυσικά στοιχεία που συναντά κατά τις περιπέτειές του στην άγρια φύση της Βρετανίας, μίλησε πρόσφατα για τα οφέλη της τσουκνίδας στον λογαριασμό του στο TikTok.

Τα οφέλη της τσουκνίδας

Ο Τζακ εξήγησε: «Είναι τόσο καλές για την αρθρίτιδα, εμποδίζουν τα ένζυμα και ενισχύουν τη ροή του αίματος στις περιοχές και τις αρθρώσεις όπου υποφέρετε από πόνο».

Παρά την τσιμπημένη ενόχληση, ο Τζακ ξαναφόρεσε τις κάλτσες του, υποστηρίζοντας:

«Είναι ένα δωρεάν φάρμακο. Εάν υποφέρετε από αρθρίτιδα, σας προτείνω πραγματικά να βγείτε και να το δοκιμάσετε – έχω τόσους πολλούς ανθρώπους που το κάνουν αυτό, ωφελούνται από το τσίμπημα της τσουκνίδας και ζουν μια πιο άνετη ζωή».

Για να ενισχύσει το μήνυμά του, ο Τζακ εφάρμοσε έβαλε τσουκνίδες στα χέρια και το πρόσωπό του, ισχυριζόμενος ότι το φυτό είναι «εκπληκτικό για το δέρμα μας, για τις αρθρώσεις μας και για την καθημερινή μας ζωή».

Σχολίασε«Επίσης, εάν υποφέρετε από αλλεργική ρινίτιδα, είναι απολύτως καταπληκτικό ως φυσικό αντιισταμινικό».

Πώς βοηθούν οι τσουκνίδες τις αρθρώσεις

Η φιλανθρωπική οργάνωση Versus Arthritis υποστηρίζει τη φυσική θεραπεία του Τζακ, με την ιστοσελίδα της να αναφέρει:

«Τα φύλλα της τσουκνίδας καλύπτονται από μικροσκοπικές τρίχες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά εύθραυστες. Όταν το φύλλο αγγίζει το δέρμα σας, οι στρογγυλές άκρες των τριχών σπάζουν».

Μέλι μανούκα: Η φυσική θεραπεία για θαμπό και ρυτιδιασμένο δέρμα

Τέλος, πρόσθεσε: «Η αιχμηρή άκρη της τρίχας εισχωρεί στο δέρμα σας και παράγονται αρκετές χημικές ουσίες, όπως η ισταμίνη και η σεροτονίνη. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου, διεγείροντας τους νευρώνες του πόνου, έτσι ώστε ο ερεθισμός του δέρματος να υπερκαλύπτει τον μυοσκελετικό πόνο».

Πηγή https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ανοιχτή εκδήλωση: «Γέφυρες Αγάπης: Η Υιοθεσία στη Σύγχρονη Πραγματικότητα» 

xristiana

Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης

xristiana

Πώς να κάνετε αυτοεξέταση για καρκίνο του στόματος

xristiana