ΚεντρικήΟμορφιά

Έχεις ξηρή επιδερμίδα; 5 λάθη που δεν πρέπει να ξανακάνεις!

22/8/2022

Η ξηρή επιδερμίδα θέλει ιδιαίτερη φροντίδα μιας και πολύ εύκολα θαμπώνει με αποτέλεσμα κάθε προϊόν μακιγιάζ να εξαφανίζεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Επίσης όσο κι α προσπαθείτε να της χαρίσετε λάμψη με highligters και φόρμουλες που ιριδίζουν δεν καταφέρνετε και πολλά. Οι ειδικοί επιμένουν πως πέρα από την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης με τα κατάλληλα για τον τύπο σας υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε. Πάντα. Είναι συνήθειες χρόνων αλλά είμαστε σίγουρες πως θα τα καταφέρετε να τις κόψετε.

Λάθος 1ο: Ξεχνάτε να απλώσετε ενυδατική κρέμα. Αν έχετε λιπαρό ή κανονικό δέρμα κάτι τέτοιο δεν θα ήταν τραγικό. Για τις ξηρές όμως επιδερμίδες είναι σχεδόν καταστροφικό.

Για την ακρίβεια οι ειδικοί επιμένουν πως πρέπει να χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικές φόρμουλες. Μία με πλούσια υφή το βράδυ μετά τον καθαρισμό και μία με πιο ελαφριά και δείκτη προστασίας το πρωί. Παράλληλα θα πρέπει να απλώνετε την κρέμα στο λαιμό και τα χέρια σας επίσης. Τα λάδια είναι επίσης μια καλή λύση ειδικά το argan και το avocado.

Λάθος 2ο: Το παρακάνετε με την απολέπιση. Οι ξηρές επιδερμίδες θέλουν προσοχή και το scrub ειδικά σε καθημερινή βάση τις καθιστά ακόμη ξηρότερες αφου αφαιρεί έστω και λιγοστά φυσικά έλαια που έχει. Το πιθανότερο είναι να δημιουργούνται κοκκινίλες και ερεθισμοί. Το καλύτερο είναι να επιλέξετε ένα προϊόν με AHA και να το απλώνετε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Λάθος 3ο: Κάνετε μπάνιο με πολύ ζεστό νερό και για πολύ ώρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες στεγνώνουν το δέρμα και αυτό είναι ότι χειρότερο για τα ξηρά. Το καλύτερο είναι να κάνετε μπάνιο με χλιαρό νερό και να μην παραμένετε στη μπανιέρα περισσότερο από 10 λεπτά.

Λάθος 4ο: Απλώνετε ματ φον ντε τεν και προϊόντα βάσης σε μορφή πούδρας. Προσοχή: Δεν εννοούμε ότι δεν υπάρχουν προϊόντα με τη συγκεκριμένη υφή και αποτέλεσμα που ταιριάζουν στην ξηρή επιδερμίδα. Απλά τα περισσότερα δεν είναι ότι καλύτερο για εσάς. Το μόνο που καταφέρνετε είναι το δέρμα σας να δείχνει ακόμη πιο ξηρό και θαμπό. Το καλύτερο είναι να απλώνετε πιο ελαφριές φόρμουλες όπως είναι η ΒΒ Cream και τα κρεμώδη κονσίλερ.

Λάθος 5ο: Χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης με alcohol. Σας έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι οι συγκεκριμένες φόρμουλες είναι κατάλληλες για λιπαρές επιδερμίδες αφού έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τα έξτρα έλαια. Κάτι που εσείς δεν χρειάζεστε. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επιλέξετε τονωτική λοσιόν θα πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά τη σύνθεση της.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σε ένα μπαρ κάθεται ένας τύπος, πολύ αδύνατος…

xristiana

Ελπίδα για τον καρκίνο του προστάτη: Ανακαλύφθηκαν βακτήρια που σχετίζονται με την επιθετική μορφή

xristiana

Η μαύρη κωμωδία «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ»

xristiana