ΚεντρικήΟμορφιά

Καστορέλαιο για μακρύτερες βλεφαρίδες: Λειτουργεί πραγματικά;

22/8/2022

Το καστορέλαιο, ένα παχύρρευστο, φυτικό τονωτικό έχει τη φήμη ότι ενισχύει την ανάπτυξη και τον όγκο των μαλλιών. Πόσο αποτελεσματικό, όμως, είναι στην χρήση του για μεγαλύτερες βλεφαρίδες; Είναι όλα αυτά που ισχυρίζονται οι beauty influencers πραγματικά;

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι το καστορέλαιο επιταχύνει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων, σύμφωνα με το greatist.com, το καστορέλαιο μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο υγιείς και πιο πλούσιες, όταν το εφαρμόζετε τοπικά.

Τα οφέλη του καστορέλαιου για τις βλεφαρίδες

Ενυδάτωση. Διασημότητες όπως η Kim K ορκίζονται στην περιποίηση των μαλλιών με λάδι, μια μοντέρνα πρακτική που λέγεται ότι κάνει τις μπούκλες να φαίνονται πιο λαμπερές και ενυδατωμένες. Ομοίως, η εφαρμογή καστορέλαιου θα μπορούσε να διατηρήσει τις βλεφαρίδες σας ελαστικές και λαμπερές.

Αποτροπή τριχόπτωσης. Μια μελέτη του 2015 υπέδειξε ότι το καστορέλαιο έχει ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Η θεωρία λέει ότι το ρικινολεϊκό οξύ στο καστορέλαιο μπλοκάρει τις προσταγλανδίνες, οι οποίες μπορεί να εμποδίζουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Έτσι, ενώ το να περιποιείστε τις βλεφαρίδες σας με καστορέλαιο δεν θα οδηγήσει σε νέα ανάπτυξη, μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη απώλειά τους.

Πώς να εφαρμόσετε το καστορέλαιο στις βλεφαρίδες

Η εφαρμογή καστορέλαιου πριν από τον ύπνο δίνει στις βλεφαρίδες σας αρκετές αδιάλειπτες ώρες για να το απορροφήσουν. Το καστορέλαιο είναι, επίσης, κάπως κολλώδες, οπότε το να το απλώνετε ενώ βρίκσεστε και κυκλοφορείτε έξω μπορεί να προσελκύσει σκόνη και κόκκους.

Για να το εφαρμόσετε, λοιπόν, αφαιρέστε όλο το μακιγιάζ των ματιών σας και προετοιμάσετε τις βλεφαρίδες σας. Καθαρίστε καλά το δέρμα γύρω από τα μάτια σας και βάλτε μια σταγόνα λάδι σε μια μπατονέτα -λίγη ποσότητα είναι αρκετή καθώς το καστορέλαιο στο βολβό των ματιών σας θα σας κάνει να περάσετε μια άβολη νύχτα.

Περάστε την μπατονέτα πάνω από τη γραμμή των βλεφαρίδων σας πολύ προσεκτικά καθώς τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητα και απλώστε κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων σας. Αν μπει έστω και λίγο από το έλαιο στα μάτια σας, ξεπλύνετε το αμέσως.

Στη συνέχεια κοιμηθείτε και απλώς ονειρευτείτε ότι έχετε υπέροχες βλεφαρίδες! Το πρωί που θα ξυπνήσετε χρησιμοποιήστε νερό και ήπιο σαπούνι ή προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ για να καθαρίσετε τις βλεφαρίδες σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ προς τους πολίτες για την προφύλαξη από τον καπνό

xristiana

Δείτε ποιο είδος ψαριού ρίχνει τη χοληστερίνη – Τι το ξεχωριστό περιέχει

xristiana

Απελπιστική η κατάσταση ξανά στα νοσοκομεία: Βάζουν σε ράντζα ασθενείς με κορονοϊό

xristiana