ΚεντρικήΟμορφιά

Έλαιο τεϊόδεντρου: Πώς να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι

22/8/2022

Τα αιθέρια έλαια είναι δημοφιλή εδώ και χρόνια, με τους οπαδούς τους να τα διαφημίζουν ως λύση για τα πάντα -από θέματα υγείας μέχρι οικιακές λύσεις. Με το τελευταίο κατά νου, πολλοί άνθρωποι έχουν βρει το έλαιο τεϊόδεντρου, ειδικότερα, να είναι εξαιρετικό για μια μεγάλη γκάμα οικιακών χρήσεων.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, το έλαιο τεϊόδεντρου -γνωστό και ως έλαιο μελαλέουκας- είναι μια αιθέρια ουσία που προκύπτει από τον ατμό των φύλλων τεϊόδεντρου της Αυστραλίας. Πρώτα απέκτησε φήμη επειδή αποδείχθηκε αποτελεσματική θεραπεία για δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, το πόδι του αθλητή, τα τσιμπήματα εντόμων, ακόμη και η θεραπεία των ψειρών. Ως αποτέλεσμα, είναι ένα από τα έλαια που χρησιμοποιούνται περισσότερο σε μη συνταγογραφούμενα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, όπως μακιγιάζ, λοσιόν και σαπούνια.

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά τραβάει την προσοχή των περισσότερων τον τελευταία καιρό, σύμφωνα με το housedigest.com, είναι το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο τεϊόδεντρου για τον καθαρισμό, την εξόντωση της μούχλας και τη φρεσκάδα των δωματίων και των ντουλαπών. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, είναι αρκετά προφανές ότι το έλαιο τεϊόδεντρου είναι σίγουρα μια άξια προσθήκη στο νοικοκυριό σας.

Φρεσκάρετε τα δωμάτιά σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο τεϊόδεντρου με διάφορους τρόπους για να φρεσκάρετε το σπίτι σας. Ενισχύστε τα ρούχα σας με ένα έξτρα φρέσκο άρωμα αναμειγνύοντας λίγο από αυτό το έλαιο στο απορρυπαντικό σας. Μπορείτε, επίσης, να το ρίξετε απευθείας στο νερό καθώς γεμίζει το πλυντήριο.

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι, επίσης, χρήσιμο και στην κουζίναΑν δεν αντέχετε τη μυρωδιά του κάδου απορριμμάτων σας, ακόμη και αν είναι μόνο από κοντά, τα αιθέρια έλαια μπορούν να την εξουδετερώσουν και να κάνουν το περιβάλλον πιο ευχάριστο. Σύμφωνα με το Wayfair, απλά διαποτίστε ένα βαμβάκι με το έλαιο και τοποθετήστε το στον πάτο του κάδου απορριμμάτων. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη νέα σακούλα σκουπιδιών από πάνω, όπως συνήθως, και το βαμβάκι θα κάνει τη δουλειά του απελευθερώνοντας το άρωμα σε όλο το χώρο. Το αποτέλεσμα είναι μια φρέσκια και καταπληκτικά μυρωδάτη κουζίνα.

Καθαρισμός με έλαιο τεϊόδεντρου

Σύμφωνα με την Thrifty Jinxy, το έλαιο τεϊόδεντρου είναι, επίσης, ένα πολύ αποτελεσματικό προϊόν καθαρισμού. Πρόκειται για ένα 100% καθαρό και ισχυρό αντισηπτικό που εμποδίζει πολλούς τύπους βακτηρίων και μυκήτων στο πέρασμά τους. Έτσι, αν ψάχνετε για μια μη τοξική εναλλακτική λύση καθαρισμού, το έλαιο τεϊόδεντρου αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Μπορείτε να το συνδυάσετε με λευκό ξύδι και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Ανακινήστε καλά το μπουκάλι πριν το χρησιμοποιήσετε και προσθέστε αρκετές σταγόνες από ένα άλλο αιθέριο έλαιο που αγαπάτε, αν προτιμάτε ένα αρωματικό καθαριστικό. Η λεβάντα, το λεμόνι και η μέντα είναι δημοφιλείς επιλογές.

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε το έλαιο τεϊόδεντρου σε ένα σπιτικό scrub μπάνιου με μαγειρική σόδασαπούνι και νερό. Θα σχηματίσει μια ουσία που μοιάζει με πάστα και θα καθαρίσει αποτελεσματικά τα πάντα, από τη μπανιέρα μέχρι την τουαλέτα και τους νεροχύτες. Είναι μια ασφαλής και προσιτή εναλλακτική λύση σε σχέση με τα καθαριστικά του εμπορίου, πολλά από τα οποία είναι γεμάτα βλαβερές χημικές ουσίες.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο Δήμος Αμαρουσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα – Άναμμα δέντρου

xristiana

Arcus senilis: Το σημάδι στα μάτια που είναι καμπανάκι για αυξημένη χοληστερόλη

xristiana

Οι 3 χειρότερες συμβουλές για την ακμή!

xristiana