ΚεντρικήΥγεία

Οι γυναίκες αξιολογούν τους άνδρες με αυτό το χαρακτηριστικό ως τους πιο ελκυστικούς

23/10/2024

Στην εποχή των γρήγορων γνωριμιών μέσω του διαδικτύου και των διάφορων εφαρμογών, μια έρευνα έρχεται να ανατρέψει στερεοτυπικές αντιλήψεις σχετικά με τα ανδρικά πρότυπα ελκυστικότητας, στο πλαίσιο μιας σχέσης. Όπως προκύπτει, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός άνδρα για μια γυναίκα είναι σήμερα η τρυφερότητα.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Evolutionary Psychology, η τρυφερότητα αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα που κάνει τις γυναίκες να θεωρούν ελκυστικό έναν άνδρα, υπερβαίνοντας άλλα χαρακτηριστικά.

Η αλλαγή των ρόλων στις σύγχρονες σχέσεις

Ιστορικά, οι άνδρες θεωρούνταν ότι έπρεπε να προσφέρουν οικονομική σταθερότητα, ενώ οι γυναίκες αναλάμβαναν τη φροντίδα του σπιτιού και την ανατροφή των παιδιών. Ωστόσο, αυτή η αντίληψη έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ρόλοι στις σύγχρονες σχέσεις είναι περισσότερο ισότιμοι. Σήμερα, και τα δύο φύλα αναζητούν διαφορετικά χαρακτηριστικά στους συντρόφους τους.

Το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό

Η έρευνα από τους πολωνούς και ιταλούς ερευνητές έδειξε ότι οι γυναίκες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην τρυφερότητα, όταν επιλέγουν έναν σύντροφο. Οι συμμετέχοντες της έρευνας ανέφεραν ότι η καλοσύνη και η κατανόηση είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητούν περισσότερο στους συντρόφους τους, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία σε αυτή την πτυχή του χαρακτήρα.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι ότι οι γυναίκες τείνουν επίσης να θεωρούν τους τρυφερούς – καλοσυνάτους άνδρες πιο ευφυείς. Συνδέουν δηλαδή την τρυφερότητα με την ευφυΐα.

Αντίθετα, οι άνδρες που εμφανίζουν πιο σκληρή συμπεριφορά θεωρούνται λιγότερο ευφυείς, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την εικόνα τους. Αυτή η σύνδεση μεταξύ τρυφερότητας και ευφυΐας αλλάζει τις παραδοσιακές αντιλήψεις και αναδεικνύει αυτά τα χαρακτηριστικά ως αλληλένδετα.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης έρχονται σε συμφωνία με τα ευρήματα και μιας προηγούμενης ερευνητικής ανασκόπησης του 2019 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Intelligence. Όπως διαπιστώθηκε οι περισσότερες μελέτες για το θέμα έχουν βρει μια θετική συσχέτιση μεταξύ της ενσυναίσθησης και των εγγενών γνωστικών ικανοτήτων.

Σε έναν κόσμο όπου οι ρόλοι αλλάζουν και η ισότητα στις σχέσεις αυξάνεται, οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στην ανθρώπινη σύνδεση και την ενσυναίσθηση. Για τους άνδρες, η έμφαση στην καλοσύνη μπορεί να κάνει τη διαφορά, προσελκύοντας γυναίκες που αναζητούν μια σχέση βασισμένη στην αμοιβαία κατανόηση και τον σεβασμό.

Πηγήhttps://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Bronze makeup: Όλα τα μυστικά για να κάνεις το τέλειο μπρονζέ μακιγιάζ!

xristiana

Η Ελευσίνα ως τόπος μετάβασης, συμπερίληψης και έρωτα

xristiana

“ΑΙΓΙΣ 2022”: Τριήμερο υπερθέαμα στη Θέρμη με άσκηση εθελοντικών οργανώσεων

xristiana