ΚεντρικήΥγεία

Διαβήτης: Το ρόφημα που βοηθά να μειώσετε το σάκχαρο μετά τα γεύματα

6\10\2024

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, η οποία χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών και οδηγεί με την πάροδο του χρόνου σε σοβαρές βλάβες στην καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία, τα μάτια, τα νεφρά και τα νεύρα.

Η κύρια και κοινή διαταραχή σε όλες τις μορφές διαβήτη είναι η υπεργλυκαιμία, δηλαδή οι αυξημένες τιμές σακχάρου στο αίμα. Περισσότερα από 422 εκατομμύρια άτομα, πάσχουν σήμερα από σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως και σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι αδιάγνωστοι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη είναι η παχυσαρκία, η απουσία άσκησης, η κληρονομικότητα, η υπέρταση, το ιστορικό καρδιαγγειακού επεισοδίου, το κάπνισμα και άλλοι.

Οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και φυσικά τις εντολές των γιατρών τους. Βασικός παράγοντας είναι η σωστή διατροφή.

Το ρόφημα που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου

Πρόσφατα στην πλατφόρμα TikTok η διατροφολόγος, Σαρμέιν Ντομίνγκεζ (Charmaine Dominguez), που μοιράζεται τακτικά συμβουλές υγείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε video για το τσάι που θα μπορούσε να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη, να διαχειριστούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Η διατροφολόγος είναι αφοσιωμένη στο να βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τον διαβήτη τύπου 2, μια πάθηση που συνδέεται με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του βρετανικού συστήματος δημόσιας υγείας (NHS), ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως υπερβολική δίψα, συχνουρία και κόπωση, αν και πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην εμφανίσουν καθόλου συμπτώματα.

«Το αστέρι του σημερινού σόου είναι το πράσινο τσάι», είπε η Σαρμέιν. «Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει σημαντικά το σάκχαρο στο αίμα σας, μετά από ένα γεύμα».

Η Σαρμέιν εξήγησε ότι μια μελέτη συνέκρινε τα αποτελέσματα της κατανάλωσης ζεστού νερού μετά από ένα γεύμα με την κατανάλωση πράσινου τσαγιού και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά. «Βρήκαν πραγματικά ότι το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα μετά το φαγητό», δήλωσε και πρότεινε την κατανάλωση ενός φλιτζανιού πράσινου τσαγιού χωρίς ζάχαρη μετά από κάθε γεύμα, το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη ισορροπία σακχάρου στο αίμα.

Ακόμα ένα τσάι για τον διαβήτη

Η Σαρμέιν, αποκάλυψε επίσης την ταυτότητα ενός άλλου ποτού που πιστεύει ότι προσφέρει ακόμη περισσότερα οφέλη. «Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι το matcha», διευκρίνισε η διατροφολόγος. Το matcha, μια αλεσμένη σκόνη από ειδικά καλλιεργημένα και επεξεργασμένα φύλλα πράσινου τσαγιού, προέρχεται από την Κίνα.

Η Σαρμέιν συνέχισε λέγοντας: «Το matcha είναι πολύ πιο αποτελεσματικό. Δεν μιλάω για matcha latte και όλα αυτά τα ζαχαρούχα πράγματα. Μιλάω για matcha που είναι απλά φτιαγμένο με νερό και έχει εξαιρετικά υψηλά αντιοξειδωτικά και μπορεί να σας βοηθά να χάσετε βάρος και να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα».

Πηγή https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Καούρα στο στομάχι: Οι πιθανές αιτίες

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 11/6

xristiana