ΚεντρικήΟμορφιά

Aποτρίχωση με κερί: Tι πρέπει να προσέξεις!

10/10/2024

Πολλά κορίτσια συνεχίζουν να κάνουν αποτρίχωση με κερί και δεν έχουν καταφύγει στη λύση του λέιζερ! Ωστόσο για να αποφύγεις ερεθισμούς και ερυθρότητα μετά την αποτρίχωση του σώματός σας, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να ηρεμήσει το δέρμα σας.

Tips για μετά την αποτρίχωση:

1. Δροσίστε το δέρμα: Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα ή κάντε ένα δροσερό ντους αμέσως μετά την αποτρίχωση για να ηρεμήσετε τυχόν ερεθισμούς και να μειώσετε την ερυθρότητα.

2. Χρησιμοποιήστε μια καταπραϋντική λοσιόν: Εφαρμόστε ένα τζελ αλόης βέρα ή μια ενυδατική λοσιόν ειδικά κατασκευασμένη για μετά την αποτρίχωση για να απαλύνετε το δέρμα και να αποτρέψετε την ξηρότητα.

3. Αποφύγετε τα ζεστά ντους και τα μπάνια: Για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την αποτρίχωση, αποφύγετε το ζεστό νερό, τα ατμόλουτρα και τις σάουνες καθώς μπορούν να επιδεινώσουν το δέρμα.

4. Κάντε απαλή απολέπιση: Ξεκινήστε την απολέπιση του δέρματός σας 2-3 ημέρες μετά την αποτρίχωση για να αποτρέψετε τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό scrub ή γάντι απολέπισης.

5. Φοράτε φαρδιά ρούχα: Τα στενά ρούχα μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Επιλέξτε χαλαρά υφάσματα που αναπνέουν για μια ή δύο μέρες.

6. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο: Το κερωμένο δέρμα είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο, επομένως αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο ή το σολάριουμ για τουλάχιστον 24-48 ώρες για να αποφύγετε εγκαύματα και υπερμελάγχρωση.

7. Μείνετε ενυδατωμένοι: Διατηρήστε την επιδερμίδα ενυδατωμένη εφαρμόζοντας καθημερινά μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα για να διατηρήσετε την απαλότητα και να αποτρέψετε την ξηρότητα.

8. Αποφύγετε το άγγιγμα ή το ξύσιμο: Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από τις κερωμένες περιοχές για να αποφύγετε την εισαγωγή βακτηρίων και την πρόκληση σπασμών ή λοιμώξεων.

9. Παράλειψη έντονων προπονήσεων: Αποφύγετε την έντονη εφίδρωση από την άσκηση για περίπου 24 ώρες, καθώς ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσει το φρεσκοτριμμένο δέρμα.

Αυτά τα βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας λείο και υγιές μετά την αποτρίχωση.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Καμπανάκι» προμηθευτών για το €1,5 εκατ. «ορφανών» μετρητών στην αγορά ηλεκτρισμού

xristiana

Πώς να επανορθώσεις τα κατεστραμμένα μαλλιά

xristiana

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία

xristiana