ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμο σταφιδόψωμο

6\10\2024

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. μαγιά φρέσκια
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες Μεσσηνίας ΑΒ κοντά στην ελληνική Γη
1 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό (και λίγο ακόμη αν χρειαστεί)

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τις σταφίδες σε ένα σουρωτήρι. Τις κρατάτε.Διαλύετε τη μαγιά στο μισό χλιαρό νερό μαζί με το αλάτι. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγετε στη μέση μια λακκουβίτσα και ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το ελαιόλαδο, τη διαλυμένη μαγιά και το υπόλοιπο νερό. Πλάθετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη σαν του ψωμιού. Προσθέτετε τις σταφίδες και τις αναμιγνύετε για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.Σχηματίζετε 2-3 καρβελάκια ή φραντζολάκια από τη ζύμη. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ανέβουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Θα χρειαστούν γύρω στις 2 – 2 ½ ώρες. Ψήνετε τα σταφιδόψωμα στους 200ΟC σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Beauty on the go: Aυτά είναι τα προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου σε κάθε ταξίδι!

xristiana

Υπουργείο Υγείας: Αλλάζει ο τρόπος διορισμού γιατρών στα νοσοκομεία – Τι προβλέπει τροπολογία

xristiana

Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

xristiana