ΚεντρικήΜαγειρική

Κριθαρώτο λαχανικών

22/10/2024

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κριθαράκι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο στα τέσσερα και σε φέτες
  • 2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, χυμό

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει.
  2. Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει al dente, περίπου 8 έως 10 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  3. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι και σβήστε το τηγάνι.
  5. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  6. Προσθέστε το κριθαράκι στο τηγάνι και ανακατέψτε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι και το χυμό λεμονιού.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Διεθνής Μέρα Μουσείων και Διεθνής Μέρα Αστρονομίας στο ΝΟΗΣΙΣ

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

xristiana

Σοκολατένια τάρτα με βάση από κουραμπιέδες

xristiana