ΚεντρικήΟμορφιά

Smells like summer: Το ευεργετικό λάδι καρύδας και που το εφαρμόζουμε

13/6/2023

Eάν σε ρωτήσει κάποιος πως μυρίζει το καλοκαίρι σίγουρα το άρωμα καρύδας θα βρίσκεται ανάμεσα στις λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις.

Το λάδι καρύδας πέρα ότι μοσχοβολάει μας μεταφέρει και σε εξωτικά μέρη. Θυμίζει παραλία, καυτή άμμο, αντηλιακό αλλά έχει κερδίσει δημοτικότητα και στην περιποίηση της επιδερμίδας, όλο το χρόνο, λόγω της ευεργετικότητάς του.

Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση λαδιού καρύδας στην περιποίηση του δέρματος;

Εδώ σας τα έχω συγκεντρώσει όλα!

#Ενυδάτωση:

Είναι μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα. Βοηθά στη θρέψη του δέρματος, προσφέρει απαλότητα και ελαστικότητα!

#Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες:

Περιέχει ενώσεις όπως το λαυρικό οξύ, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει να καταπραΰνει και να ηρεμήσει ερεθισμένες δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, η ψωρίαση ή το ηλιακό έγκαυμα.

#Αντιμικροβιακές επιδράσεις:

Το λαυρικό οξύ, το πιο γνωστό κορεσμένο λιπαρό οξύ στην καρύδα, παρουσιάζει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες και είναι ευεργετικό για άτομα με τάσεις ακμής!

#Προστασία από φραγμούς:

Σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα στο δέρμα, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας. Για άτομα με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα λοιπόν είναι σούπερ πολύτιμο το λάδι καρύδας!

#Απαλό ντεμακιγιάζ:

Mπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό και απαλό ντεμακιγιάζ. Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε ένα βαμβάκι ή στις άκρες των δακτύλων σας και κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα σας για να διαλυθεί το μακιγιάζ και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Πού και πώς μπορείτε να εφαρμόσετε το λάδι καρύδας στην περιποίηση της επιδερμίδας:

#Ενυδατική κρέμα σώματος:

Απλώστε λάδι καρύδας στο σώμα σας μετά το ντους ή το μπάνιο, εστιάζοντας σε περιοχές που τείνουν να είναι ξηρές ή τραχιές, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες. Κάντε μασάζ στο δέρμα σας μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

#Ενυδατική κρέμα προσώπου:

Για χρήση προσώπου, το λάδι καρύδας δεν είναι κατάλληλο για δέρματα με τάσεις ακμή ή λιπαρότητα.

Ωστόσο, εάν έχετε ξηρό ή κανονικό δέρμα, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας στο πρόσωπό σας μετά τον καθαρισμό. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα για να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας, καθώς μερικές γυναίκες μπορεί να το βρουν πολύ βαρύ ή να νιώσουν ότι φράζει τους πόρους.

#Lip balm:

Είναι ένα φυσικό και θρεπτικό βάλσαμο για τα χείλη που τα διατηρεί ενυδατωμένα.

#Μαλακτικό μαλλιών: Το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να ωφελήσει τα μαλλιά σας. Εφαρμόστε το ως μάσκα μαλλιών πριν το λούσιμο, εστιάζοντας στις άκρες των μαλλιών σας. Αφήστε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά ή όλη τη νύχτα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με σαμπουάν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και την περιποίηση των μαλλιών σας, μειώνοντας το φριζάρισμα και ενισχύοντας τη λάμψη.

Όπως η κηραλοιφή που βρίσκεται πάντα στο σπίτι μου έτσι και το λάδι καρύδας σε βαζάκι έχει πρώτη θέση στο μπουντουάρ μου. Οτιδήποτε προέρχεται από τη φύση και τις συνταγές της γιαγιάς, αφού μπορεί να είναι η βάση για εξαιρετικές diy πειραματισμούς, είναι εγγύηση!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Ανδρέας Εμπειρίκος: Ο «πατέρας» του ελληνικού υπερρεαλισμού

xristiana

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν Οδοντιατρικές Υπηρεσίες Για Παιδιά 6-14 Ετών Από Το Κ.Υ.Α.Δ.Α.

xristiana

Πασχαλινό Bazaar Αγάπης Για Την Μέριμνα Θεσσαλονίκης

xristiana