ΚεντρικήΟμορφιά

Εννέα συνήθειες μιας Γαλλίδας που την κάνουν να νιώθει όμορφη

8/10/2024

Γιατί η ομορφιά είναι κάτι ολιστικό, δεν αφορά μόνο αυτή του παρουσιαστικού, αλλά και της ψυχής και της ζωής μας.

Κείμενο: Έλενα Φάκου

H ομορφιά είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας, από το πώς νιώθουμε, από το πώς περνάμε την ημέρα μας, από το πόσο μας αρέσει η ρουτίνα μας, η καθημερινότητά μας και οι συνήθειές μας.

Υπάρχουν κάποιες απαραίτητες μικρές πολυτέλειες που κάνουν τη Γαλλίδα να «κακομαθαίνει» τον εαυτό της και να την κάνουν να αισθάνεται όμορφα, κάτι που κατ’επέκταση αντανακλάται στο πρόσωπό της. Το μυστικό είναι πως δεν περιμένει από κάποιον άλλον να της τα προσφέρει, αλλά τα κάνει η ίδια δώρο στον εαυτό της, που είναι ούτως ή άλλως ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή της.

Αγοράζει ένα μπουκέτο λουλούδια και συγκεκριμένα προτιμά τα λευκά λίλιουμ συνήθως από πλανόδιο πωλητή σε κάποιο δρόμο του Παρισιού. Χαρίζει στον εαυτό της ένα βιβλίο από κάποιο παλαιοπωλείο: Μπορεί να το έχει ήδη σε νεότερη έκδοση, παρόλα αυτά δεν της προσφέρει την ίδια ευχαρίστηση με το παλιό γι αυτό και περνά πολύ χρόνο ψάχνοντας μέσα σε παλιά βιβλία να βρει ένα θησαυρό.

Απολαμβάνει μια πιατέλα αχινούς. Είναι πολύ φθηνοί στη Νότια Γαλλία αλλά πανάκριβοι στο Παρίσι κι αυτό είναι που τους κάνει ακόμη νοστιμότερους. Φορά πάντα ένα ζευγάρι μεγάλα γυαλιά ηλίου για να κρύβει τα μάτια της ειδικά μετά από μια νύχτα που ξενύχτησε σε ένα άγριο πάρτυ. Πηγαίνει για ένα μασάζ με αιθέρια έλαια, γιατί δεν το βρίσκει πολυτέλεια, αλλά απαραίτητο για την σωματική ευεξία.

Αγοράζει για τον εαυτό της ένα σπάνιο κομμάτι που βρήκε στο E Bay γιατί ξέρει να διακρίνει τις ευκαιρίες. Περνά μια ρομαντική νύχτα σε ένα ακριβό ξενοδοχείο, καθώς ο έρωτας δεν έχει τιμή. Ανάβει στο σπίτι της ένα αρωματικό κερί και απολαμβάνει το χαμηλό του φως και την ωραία μυρωδιά του. Επιλέγει ένα σετ δαντελένια εσώρουχα ή μάλλον μόνο το σουτιέν: Με το κάτω τα καταφέρνει με αυτά που ήδη έχει.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος της ζωής της, της καθημερινότητάς της, είναι η προσωπική της ρουτίνα και την κάνουν να νιώθει όμορφα, κάτι που στη συνέχεια βγαίνει προς τα έξω και γι αυτό όλοι βλέπουν μια ωραία γυναίκα γεμάτη μυστήριο, αυτοπεποίθηση και ανεμελιά. Για να νιώθουμε όμορφες πρέπει πρώτα να αισθανόμαστε όμορφα και όχι μόνο στιγμές, αλλά μέσα από όλες τις συνήθειές μας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πέντε λόγοι για τους οποίους τα πικάντικα τρόφιμα είναι υγιεινά

xristiana

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο κατά 40%

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 1/5

xristiana