ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να ανανεώσετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας για το νέο έτος

11/1/2023

Η ώρα να γυρίσετε μια νέα σελίδα και να κάνετε μία νέα αρχή είναι εδώ. Λοιπόν, τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το να ανανεώσετε τη ρουτίνα της ομορφιάς σας και να δείτε τι πρέπει να αλλάξει ή να εξαλειφθεί; Άλλωστε, η νέα χρονιά δίνει το σύνθημα για να αρχίσει κάτι νέο! Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να ανανεώσετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας για τη νέα χρονιά. Αυτά τα μικρά βήματα θα οδηγήσουν τελικά σε μεγάλες αλλαγές – και πολύ πιθανόν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Απαλλαγείτε από τα παλιά σας προϊόντα ομορφιάς

Τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς διαρκούν συνήθως από 6 έως 24 μήνες, ανάλογα με τα συστατικά, τον τύπο συσκευασίας τους αλλά και τον τρόπο που τα φυλάτε.

Ωστόσο, εάν δεν είστε βέβαιες για το πόσο παλιό είναι ένα συγκεκριμένο προϊόν ή εάν έχετε αμελήσει να αντικαταστήσετε τα καλλυντικά σας κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με εκκαθαρίσεις.

Πετάξτε τα παλιά σας προϊόντα, τα σπασμένα κραγιόν ή σκιές, την ξεραμένη μάσκαρα κ.λπ. και ανανεώστε ανάλογα και με το σας επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας.

Ξεκινήστε την ανανέωση της ρουτίνας ομορφιάς σας το νέο έτος ανοίγοντας το ντουλάπι και το νεσεσέρ σας και καθαρίζοντας τα ληγμένα, χαλασμένα ή αχρησιμοποίητα προϊόντα σας.

Αυτό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου μόλυνσης ή αλλεργικών αντιδράσεων και θα σας δώσει την ευκαιρία να πειραματιστείτε με νέα προϊόντα που θα ταιριάζουν καλύτερα στον τρέχοντα τύπο επιδερμίδας σας.

Επιπλέον, το να πετάξετε πολλά από τα παλιά προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης της επιδερμίδας σας θα σας βοηθήσει να τηρήσετε μια ελάχιστη ρουτίνα ομορφιάς, η οποία μπορεί να κάνει τα πρωινά πιο εύκολα και να μειώσει την περιττή συσσώρευση προϊόντων στο δέρμα σας.

Επενδύστε σε προϊόντα υψηλής ποιότητας που ωφελούν το δέρμα σας

Αφού πετάξετε όλα τα παλιά σας προϊόντα, ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε ορισμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα ωφελήσουν το δέρμα σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να γνωρίσετε τον τύπο του δέρματός σας και τα σημεία που σας προβληματίζουν, καθώς και τα προϊόντα που χρειάζεστε για να πετύχετε την τέλεια ρουτίνα ομορφιάς σας, όπως τη φαντάζεστε.

Επενδύοντας σε προϊόντα υψηλής ποιότητας που ωφελούν το δέρμα σας, μπορείτε επίσης να αποφύγετε περιττούς ερεθισμούς ή εξανθήματα και να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας θα παραμείνει υγιές και όμορφο τη νέα χρονιά.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερες επιλογές και όχι μόνο να διευκολύνει την επιλογή των προϊόντων που ταιριάζουν καλύτερα στο δέρμα σας, αλλά και να ελαχιστοποιήσει τη σπατάλη.

Επίσης, να σας δώσει τη χαρά που συνοδεύει το φινίρισμα ενός εξαιρετικού προϊόντος, ώστε να μπορείτε επιτέλους να χαρείτε την επένδυση αντί να νιώθετε συνεχώς ότι τα χρήματά σας θα πάνε χαμένα.

Δημιουργήστε μια ρουτίνα ομορφιάς που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας

Μόλις αποκτήσετε τη λίστα των προϊόντων σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια ρουτίνα ομορφιάς που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώνετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας κάθε μέρα.

Εάν έχετε μόνο λίγα λεπτά το πρωί και το βράδυ, θα πρέπει να περιορίσετε τη λίστα των προϊόντων σας και να χρησιμοποιήσετε τα απαραίτητα που παρέχουν τα μέγιστα οφέλη με ελάχιστη προσπάθεια.

Από την άλλη πλευρά, αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορες θεραπείες και τελετουργίες για να αποκτήσετε επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης και λάμψης και ίσως ακόμη και να δώσετε στον εαυτό σας επιπλέον χρόνο για να κάνετε περισσότερα από ένα απλό και γρήγορο μακιγιάζ.

Εάν δεν έχετε χρόνο, χρησιμοποιήστε μόνο τα απαραίτητα προϊόντα που παρέχουν τα μέγιστα οφέλη με ελάχιστη προσπάθεια.

Αν έχετε παραμελήσει το δέρμα σας και νιώθετε άσχημα για αυτό, η νέα χρονιά είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να κάνετε κάτι. Ξεκινήστε να φροντίζετε καλύτερα το δέρμα σας αφήνοντας χρόνο για μια ρουτίνα περιποίησης κάθε πρωί και βράδυ, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένη είστε.

Μια εξαιρετική συμβουλή για να διασφαλίσετε ότι δεν θα «ξεχαστείτε» μετά από μερικές ημέρες είναι να δημιουργήσετε μια απλή ρουτίνα περιποίησης δέρματος που να αποτελείται από όχι περισσότερα από 3 ή 4 προϊόντα που θα χρειαστούν 5-10 λεπτά για να εφαρμοστούν.

Επιλέξτε προσεκτικά τα προϊόντα σας λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του δέρματός σας, τις ανησυχίες, τον προϋπολογισμό και τον χρόνο σας και συνεχίστε να τα εφαρμόζετε καθημερινά.

Εάν δυσκολεύεστε να τηρήσετε τη ρουτίνα σας, δοκιμάστε να ρυθμίσετε μία υπενθύμιση στο τηλέφωνό σας, καθώς το να κάνετε κάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια συνήθεια, καθιστώντας ευκολότερο να την τηρείτε.

Αναβαθμίστε το παιχνίδι του μακιγιάζ σας

Εάν κάνετε πάντα το ίδιο look μακιγιάζ, αλλά δεν είστε ποτέ ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα ή νιώθετε πάντα ότι κάτι λείπει, τότε η νέα χρονιά μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανανεώσετε το παιχνίδι του μακιγιάζ σας και να δοκιμάσετε μερικές νέες τεχνικές.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να καταλάβετε τι θα λειτουργούσε για τον τόνο του δέρματός σας, το σχήμα του προσώπου, το σχήμα των ματιών, το χρώμα των μαλλιών σας κ.λπ. και ξεκινήστε να πειραματίζεστε.

Εξερευνήστε διαφορετικές τεχνικές μακιγιάζ που κολακεύουν τα χαρακτηριστικά σας.

Η ανανέωση του μακιγιάζ σας μπορεί εύκολα να είναι μία από τις καλύτερες νέες εκκινήσεις ομορφιάς για τη νέα χρονιά! Λοιπόν, γιατί να μην αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε διαφορετικές τεχνικές μακιγιάζ που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε την εμφάνιση που στοχεύατε και να αναδείξετε τα φυσικά σας χαρακτηριστικά με κάθε δυνατό τρόπο;ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πίνετε άφθονο νερό και τρώτε υγιεινές τροφές για να διατηρείτε το δέρμα σας στην καλύτερη εμφάνιση

Ενώ τα προϊόντα ομορφιάς υψηλής ποιότητας σίγουρα θα βελτιώσουν το δέρμα σας, είναι γνωστό ότι αυτό που τρώτε και πίνετε μπορεί επίσης να επηρεάσει σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας.

Επομένως, ενώ νοιάζεστε για τα εξωτερικά στοιχεία της ρουτίνας ομορφιάς σας και διασφαλίζετε ότι αυτό που εφαρμόζετε τοπικά κάνει τη δουλειά, είναι επίσης απαραίτητο να προσέχετε τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σας.

Έτσι, τη νέα χρονιά, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και τρέφεται και να βοηθάτε τα ζωτικά σας όργανα να απομακρύνουν αποτελεσματικά τις τοξίνες από το σώμα σας για να βελτιώσετε περαιτέρω την εμφάνιση του δέρματός σας.

Ταυτόχρονα, δεν είναι κακό να δώσετε περισσότερη προσοχή στη διατροφή σας και να ανανεώσετε το καθημερινό σας μενού, ώστε να αποτελείται από περισσότερα υγιεινά τρόφιμα που είναι γεμάτα με τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται το δέρμα σας για να παραμείνει υγιές και όμορφο.

Να προσέχετε τον εαυτό σας

Η αυτοφροντίδα δεν σημαίνει αποκλειστικά ακριβές θεραπείες spa, μάσκες προσώπου, πεντικιούρ και μακιγιάζ υψηλής ποιότητας. Μερικές φορές, η φροντίδα του εαυτού σας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να κοιμάστε αρκετά ή να ακούτε το σώμα σας, όταν σας λέει να επιβραδύνετε και να κάνετε ένα διάλειμμα.

Λοιπόν, γιατί να μην ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με μια πλήρη επαναφορά ομορφιάς από μέσα προς τα έξω που περιλαμβάνει δραστηριότητες και συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς, δυνατές και όμορφες για τα επόμενα χρόνια;

Το λιγότερο άγχος δεν είναι μόνο καλό για τη γενική υγεία σας, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο και πιο υγιές ή να μην εμφανίζονται εκείνα τα ενοχλητικά σπυράκια που φαίνονται να εμφανίζονται όποτε έχετε στρες.

Δύο λόγια ακόμη

Αν περιμένατε κάποιο υπερβολικά περίπλοκο σχέδιο για το πώς θα έπρεπε να αλλάξει η ρουτίνα ομορφιάς σας, μπορείτε να χαλαρώσετε!

Μια ανανέωση στην ιεροτελεστία της ομορφιάς δεν χρειάζεται να είναι ένα ταξίδι πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του ή πολύ δαπανηρό για να επιτευχθεί.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια προσεκτική προσέγγιση και η προθυμία να δώσετε προσοχή στις ανάγκες του σώματός σας, ώστε να μάθετε τι λειτουργεί και τι όχι και να βεβαιωθείτε ότι η ρουτίνα σας είναι κατάλληλη για εσάς.

Λοιπόν, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το νέο έτος ως αφετηρία για να εξαλείψετε τα πράγματα που δεν λειτουργούν και να τα αντικαταστήσετε με αυτά που λειτουργούν; Αυτά τα μικρά βήματα θα οδηγήσουν τελικά σε μεγάλες αλλαγές – και πολύ πιθανόν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαδικτυακή Ενημέρωση Για Τις Κοινωνικές Παροχές Και Τα Νομικά Ζητήματα Στην Άνοια

xristiana

Γιώργος Ζαμπέτας

xristiana

Φράουλες: Από ποιες σοβαρές παθήσεις προστατεύει η τακτική κατανάλωση (εικόνες)

xristiana