ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο διπλός καθαρισμός του προσώπου;

4/10/2024

Κατά καιρούς εμφανίζονται πολλές νέες έρευνες που μας παρουσιάζουν νέα ευρήματα για το πως θα πρέπει να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας για να την διατηρούμε καθαρή και υγιή. Ένα από αυτά τα ευρήματα είναι και ο διπλός καθαρισμός του προσώπου.

Όχι δεν χρειάζεται να κάνετε δύο φορές όλη τη ρουτίνα σας, μόνο τον καθαρισμό. Το double cleansing είναι μια μέθοδος που ακολουθείτε εδώ και χρόνια στην Κορέα και εντάξει πλέον είναι πολύ γνωστό ότι οι Κροάτες είναι οι βασιλιάδες του skincare.

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός;

Σίγουρα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πλύνετε το πρόσωπο σας με σαπούνι δύο φορές. Στην ουσία είναι η χρήση δύο διαφορετικών καθαριστικών για να πετύχετε καθαρισμό σε βάθος. Πρώτα ξεκινήστε με ένα ξεβαφτικό νερό micellar που έχει ως βάση του λάδι, αυτό στοχεύει στην αφαίρεση του μακιγιάζ όπως επίσης και του αντιηλιακού.

Φυσικά το δεύτερο βήμα είναι να πλυθείτε με το σαπούνι σας για να αφαιρέσετε οτιδήποτε δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι, δηλαδή τους ρύπους το σμήγμα και γενικότερα ότι έχει καθίσει πάνω στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πριν αγοράσετε κάποιο καθαριστικό συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας προκειμένου να σας προτείνει το σωστό για την επιδερμίδα σας.

Γιατί πρέπει να κάνω διπλό καθαρισμό;

Γιατί πολύ απλά το δέρμα σας θα είναι πιο καθαρό από ποτέ και επιπλέον θα μπορεί να δεχθεί πιο εύκολα οποιοδήποτε προϊόν προσθέσετε αργότερα. Έτσι θα δράσουν πιο γρήγορα και εσείς θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε άμεσα.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Ιδανικά απευθύνεται σε όλους αλλά ξέρω ότι πολύ δεν θα το προτιμήσουν. Όμως είναι αρκετά απαραίτητο για όσους έχουν λιπαρό δέρμα ή φοράνε κάθε μέρα makeup. Από την άλλη αν κάποιος δεν έχει λιπαρό δέρμα και δε βάφεται κάθε μέρα μπορεί και μην το εντάξει στην καθημερινότητά του.

Πηγή https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΟΗΕ: Οι παγκόσμιες κρίσεις δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν από τις ενέργειες για το κλίμα

xristiana

Υπέροχα ζυμαρικά με αγκινάρες

xristiana

Έπεσε το πρώτο χιόνι στον Όλυμπο (φώτο)

xristiana