ΚεντρικήΜαγειρική

Το πιο νόστιμο κους κους με λαχανικά και κοτόπουλο

25/8/2023

Υλικά

100 γρ. κους κους

200 ml ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για το καρύκευμα

250 γρ κοτόπουλο (στήθος)

1 πιπεριά

3 μικρές ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Βασιλικός

1 κουταλιά της σούπας μπαχαρικά για γεύση

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά, κόβοντας τα σε κυβάκια τα καρότα, καθώς και την πιπεριά και τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σπάμε το σκόρδο. Ύστερα βάζουμε στο τηγάνι κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μετά προσθέτουμε λίγο ζωμό, χαμηλώνουνε τη φωτιά και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά τα βγάζουμε από το τηγάνι κρατώντας τα στην άκρη και, χωρίς νατο καθαρίσουμε, προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι και μαγειρεύουμε το στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Προσθέτουμε λίγο ζωμό και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το κους κους. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κους κους, το αλάτι, το λάδι και τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών (περίπου 150 ml) που βράζει. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και περιμένουμε να φουσκώσει απορροφώντας τελείως τον ζωμό. Συνήθως αυτό θα διαρκέσει 5 λεπτά.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Εκστρατεία ενημέρωσης με Θέμα: «Κινητή μονάδα ενημέρωσης για την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους

xristiana

Αντηλιακό μαλλιών: Χρειάζεσαι όντως ένα;

xristiana

Ηράκλειο: Κατ’οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα Σε Ευάλωτα Άτομα Υλοποιεί Ο Δήμος Ηρακλείου

xristiana