ΚεντρικήΚοινωνικά

Έκθεση Ζωγραφικής των Μαθητών για τα 80 Χρόνια από τη Ναζιστική Θηριωδία στο Αιγάλεω

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη ναζιστική θηριωδία της 29ης Σεπτεμβρίου 1944, που συνδέεται με την εκτέλεση συμπολιτών μας και την καταστροφή της συνοικίας του Άη Γιώργη, ο Δήμος Αιγάλεω και το Τμήμα Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω, διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής για τους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Η Έκθεση έχει ως θέμα το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, με στόχο τη διάδοση του αντιφασιστικού και αντιπολεμικού μηνύματος στις νεότερες γενιές.

Οι ζωγραφιές των μαθητών, που αποτυπώνουν μέσα από τη δική τους ματιά τη μνήμη και τα διδάγματα εκείνης της εποχής, θα παρουσιαστούν σε διήμερη Έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στις 24 & 25 Οκτωβρίου 2024, από τις 17.00 έως τις 20.00.

Επιπλέον, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Αθηνά Καμπάκογλου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του Δήμου θα αφηγηθούν μαρτυρίες θυμάτων της συγκεκριμένης περιόδου, προσφέροντας μια συγκινητική αναδρομή στα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της πόλης μας.

Χρέος όλων μας είναι να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη της πόλης μας, και αυτή η Έκθεση είναι μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη, μέσα από τα μάτια των παιδιών μας. Ας αφήσουμε τα καλλιτεχνήματα των μικρών μαθητών να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις μας, τιμώντας το παρελθόν και διασφαλίζοντας ένα ειρηνικό μέλλον. 

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Αντηλιακό: Το απλώνουμε σωστά;

xristiana

Παιδικές Κατασκηνώσεις Δ. Αθηναίων: Πώς Να Υποβάλετε Αίτηση, Πότε Λήγει Η Προθεσμία

xristiana