6/8/2024
Υλικά
510 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%
600 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε το φοντάν σοκολάτας, ψιλοκόβιυμε τη μαύρη σοκολάτα. Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας και μετά ζεσταίνουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια τετράγωνη φόρμα 20×20 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα και μετά βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά το φοντάν (θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 ώρες).
Αφαιρούμε απαλά το φοντάν από τη φόρμα, προσέχοντας να μη σπάσει και το κόβουμε σε κύβους 3×3 εκ. περίπου. Το φοντάν σοκολάτας σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Πηγή: https://jenny.gr