ΚεντρικήΟμορφιά

Ένα τρικ περιποίησης της επιδερμίδας για υπέροχα, νεανικά φρύδια

28/8/2024

Μας αρέσει ένας καλός ορός φρυδιών, αλλά καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να μην έχετε το εύρος ζώνης για να προσθέσετε ένα ακόμη βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Σίγουρα, φημίζονται για την ικανότητά τους να καλλιεργούν πιο γεμάτα, πιο πυκνά φρύδια, αλλά αν δεν προσπαθείτε ενεργά να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των τριχών; Μπορείτε εύκολα να τα παρακάμψετε.

Αλλά μην κάνετε λάθος: Θα πρέπει πάντα να εστιάζετε στην υγρασία, ακόμα κι αν η ανάπτυξη των τριχών δεν είναι ο κύριος στόχος σας αυτή τη στιγμή. Οι ενυδατωμένες, υγιείς τρίχες φαίνονται πιο χνουδωτές και πιο νεανικές – και για να μην αραιώνουν τα φρύδια με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τις τρίχες σωστά περιποιημένες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσετε σε έναν ορό φρυδιών (ή να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον νιπτήρα κατά τη διάρκεια της ρουτίνας σας). Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορείτε απλά να εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα ή κρέμα ματιών στα φρύδια σας για να τα βοηθήσετε να παραμείνουν γεμάτα – δεν απαιτούνται επιπλέον προϊόντα ή βήματα.

Γιατί πρέπει να βάζετε ενυδατική κρέμα στα φρύδια σας

Ας σας υπενθυμίσουμε ότι οι τρίχες των φρυδιών σας αποτελούνται από τα ίδια δομικά συστατικά με τις τρίχες στο κεφάλι σας – και όπως αυτές οι τρίχες, πρέπει να πλυθούν και να μαλακώσουν. Το βήμα καθαρισμού είναι πιο διαισθητικό για κάποιο λόγο: Ειδικά αν φοράτε μακιγιάζ –μολύβι φρυδιών, πούδρα και παρόμοια–  πιθανότατα θα αφιερώσετε λίγο χρόνο (απαλά) τρίβοντας τα φρύδια για να αφαιρέσετε το προϊόν.

Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν να αναπληρώσουν αυτή την υγρασία μετά το μακιγιάζ. Και αυτό θα ισοδυναμούσε με το να λούζετε τα μαλλιά σας χωρίς να τους βάζετε μαλακτικό. Με άλλα λόγια; Μια συνταγή για ξεραμένα, εύθραυστα φρύδια – τα οποία είναι πιο επιρρεπή σε αραίωση και σπάσιμο.

Για να περιποιηθείτε τις τρίχες των φρυδιών, θα μπορούσατε να αφιερώσετε ένα ολόκληρο βήμα σε έναν αξιόπιστο ορό φρυδιών ή ένα πέρασμα με καστορέλαιο. Ή, θα μπορούσατε απλώς να απλώσετε την ενυδατική ή την κρέμα ματιών σας από πάνω. Κάνετε ήδη μασάζ με την ενυδατική σας κρέμα ή χτυπάτε μια κρέμα ματιών στο κόκκαλο των φρυδιών σας – απλώς αφιερώστε λίγο χρόνο για να στείλετε μια επιπλέον ποσότητα στις ίδιες τις τρίχες των φρυδιών.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η φροντίδα του δέρματος είναι αποκλειστικά για το δέρμα, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα φρύδια. Προτιμήστε μια με λιπαρά οξέα, ενυδατικά έλαια (όπως το jojoba ή το σκουαλάνιο) και κεραμίδια, καθώς αυτά είναι αγαπημένα για να βοηθούν στη θρέψη και να μαλακώνουν τα φρύδια. Και επειδή τα μαλλιά γερνούν με βλάβες από ελεύθερες ρίζες, μια ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά είναι κορυφαία και για τα φρύδια.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αποκριάτικη Μουσική Βραδιά Για Τα Γενναία Παιδιά Της ΕΛΕΠΑΠ

xristiana

Δράση Ευαισθητοποίησης Του Συλλόγου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

xristiana

Συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά

xristiana