ΚεντρικήΚοινωνικά

Nea Smyrni Youth Festival

16/8/2024

Ένας νέος θεσμός γεννιέται στη Νέα Σμύρνη, που θα δίνει τον χώρο και τον χρόνο στους νέους να εκφραστούν ελεύθερα και ακηδεμόνευτα.

Πρόκειται για το Διήμερο Μουσικό – Νεανικό Φεστιβάλ NEA SMYRNI YOUTH FESTIVAL (NSYF) που αυτή την χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Φεστιβάλ, που ξεκίνησε άτυπα πέρυσι και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, πλέον θεσμοθετήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το 1ο NEA SMYRNI YOUTH FESTIVAL ξεκινάει ως μουσικό γεγονός, ωστόσο στην πορεία φιλοδοξεί να εμπλουτιστεί και με άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Το NSYF είναι στην πραγματικότητα ένα… χειροποίητο-handmade φεστιβάλ που προέρχεται από τους νέους, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να το σχεδιάζουν και να το οργανώνουν. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης παρέχει την υποδομή και το πλαίσιο, ως υποστηρικτικός μηχανισμός.

Οι νέοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ, κατά μόνας ή με τα συγκροτήματά τους, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην πλατφόρμα ΕΔΩ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Με αφορμή τη θεσμοθέτηση του NSYF, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Νεολαίας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, δήλωσε: «Έχουμε την κυρία ευθύνη και επιβάλλεται, μέσα σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να συνδεθούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν τις προοπτικές για μια εναλλακτική κοινωνία ειρήνης και συνύπαρξης.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους όλων των παρατάξεων που στήριξαν με τη θετική τους ψήφο αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο Σχολικών Υποδομών και Φιλοζωίας, Μαρίνα Δεκούλου, που συνέλαβε και την αρχική ιδέα, την οποία επεξεργαστήκαμε μαζί μέχρι την ολοκλήρωσή της».

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Περιφέρεια Αττικής: Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά

xristiana

Διήμερο εκδηλώσεων για την κυκλοφοριακή αγωγή και ασφάλεια

xristiana

Ημερίδα Του Δήμου Χανίων Για Την Παιδική Προστασία

xristiana