ΚεντρικήΟμορφιά

6 τρόποι να μειώσουν οι γυναίκες την τριχόπτωση μετά τα 50

12/8/2024

Υπάρχουν πολλές αιτίες για την τριχόπτωση, αλλά υπάρχουν και πολλοί τρόποι να φροντίσετε τα μαλλιά σας και να σταματήσετε την αραίωση.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες απλές μέθοδοι, που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι, έχουν αποτελέσματα.

Απρόσμενοι τρόποι για να μειώσετε την τριχόπτωση

Η πιο συνηθισμένη θεραπεία που συστήνεται είναι η μινοξιδίλη. Υπάρχουν και συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά σας να γίνουν πιο γερά. Ακόμα κι ένα κούρεμα βοηθάει.

Υπάρχουν όμως και μερικοί απρόσμενοι τρόποι για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να είναι υγιή, μεταξύ αυτών και η επάλειψη με χυμό κρεμμυδιού, όπως έχουν δείξει επιστημονικές μελέτες.

Έξι τρόποι για να σταματήσετε την τριχόπτωση πραγματικά λειτουργούν, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μπορείτε να βρείτε ποιος είναι ο καλύτερος για εσάς.

  1. Βγάλτε το καπέλο σας
  2. Μυρίστε λάδι σανταλόξυλου
  3. Τραβήξτε ελαφρά τα μαλλιά
  4. Βουρτσίστε με χτένα λέιζερ
  5. Τρίψτε με χυμό κρεμμυδιού

1. Βγάλτε το καπέλο σας

Όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους, είναι καλό να βγάζετε το καπέλο σας για να «δει» ο ήλιος τα μαλλιά σας. Οι ειδικοί συνιστούν να εκθέτετε τα μαλλιά σας για 10 έως 20 λεπτά στο φως του ήλιου. Mελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας έδειξε ότι αυτό βοηθά να αυξηθεί η ανάπτυξη των μαλλιών έως και 20%.

Η βιταμίνη D-3 που παράγει το δέρμα σας όταν εκτίθεται σε υπεριώδεις ακτίνες ενεργοποιεί τα κύτταρα που παράγουν κερατίνη στους θύλακες των τριχών, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη και βοηθώντας τις τρίχες που πρέπει να πέσουν.

2. Μυρίστε λάδι σανταλόξυλου

Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, το άρωμα του σανταλόξυλου ενισχύει τις ορμόνες ανάπτυξης των μαλλιών στους θύλακες κατά 30% μέσα σε μόλις επτά ημέρες.

«Οι θύλακες των τριχών περιέχουν τους ίδιους υποδοχείς που είναι υπεύθυνοι για την όσφρησή μας», λέει ο Νεοϋορκέζος δερματολόγος Joshua Zeichner στο First for Women. «Το άρωμα του λαδιού διεγείρει αυτούς τους υποδοχείς και προωθεί τη ανάπτυξη νέων τριχών».

Πως θα το κάνετε

Ανακατέψτε 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε στα νωπά μαλλιά και αφήστε το για 20 λεπτά. Μετά ξεπλένετε. Κάντε το δύο φορές την εβδομάδα για να δείτε σημαντικά αποτελέσματα σε τέσσερις εβδομάδες.

3. Τραβήξτε ελαφρά τα μαλλιά

Ακούγεται περίεργο, αλλά αν τραβάτε ελαφρά τα μαλλιά σας για δύο λεπτά κάθε μέρα, υπολογίζεται θα αυξηθεί κατά 8% το πάχος της τρίχας μέσα σε τέσσερις μήνες, σύμφωνα με μελέτη. Αυτό συμβαίνει επειδή ενεργοποιούνται γονίδια που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

4. Βουρτσίστε με χτένα λέιζερ

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά σύμφωνα με τη δερματολόγο του Κλίβελαντ, Wilma Bergfeld, οι αξιόπιστες χτένες λέιζερ μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν ορισμένες γυναίκες που έχουν κληρονομική αραίωση των μαλλιών.

Η συσκευή, που λειτουργεί με μπαταρία, παράγει μικρές δέσμες φωτός λέιζερ χωρίς θερμότητα και όταν κατευθύνεται στο τριχωτό της κεφαλής, η έντονη φωτοενέργεια μεταφέρεται στα «υποτονικά» κύτταρα των αδένων και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Σε δοκιμές που έκαναν οι ερευνητές, έως και το 93% όσων συμμετείχαν στη μελέτη και είχαν κληρονομική αραίωση, στο τέλος είδαν εντυπωσιακή βελτίωση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης.

5. Τρίψτε με χυμό κρεμμυδιού

Τρίψτε το τριχωτό της κεφαλής δύο φορές την ημέρα με χυμό κρεμμυδιού. Μπορεί η μυρωδιά να είναι άσχημη, αλλά το 87% από όσους συμμετείχαν σε μελέτη ανέφεραν αύξηση των νέων τριχών μετά από μόλις έξι εβδομάδες.

Οι ερευνητές λένε ότι η συμπυκνωμένη δόση θείου στον χυμό κρεμμυδιού πυροδοτεί την παραγωγή κολλαγόνου και κερατίνης, που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Πως θα το κάνετε

Τρίψτε ένα κρεμμύδι σε ένα μπολ και στραγγίστε το για να απομονωθεί ο χυμός. Κάντε μασάζ με το χυμό στο τριχωτό της κεφαλής και περιμένετε 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

6. Μάσκα με πρόπολη

Οι χημικές ενώσεις της πρόπολης έχει αποδειχθεί ότι διεγείρουν τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία νέων τριχών, λέει ο Δρ Zeichner.
Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά της πρόπολης μειώνουν τη φλεγμονή γύρω από τους θύλακες των τριχών, ενισχύουν τη ρίζα και εμποδίζουν την τριχόπτωση. Μπορείτε να βάζετε μία μάσκα μαλλιών που έχει πρόπολη.

Πηγήhttps://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Νιασιναμίδη: Το συστατικό που έγινε trend από τις skin gurus για λαμπερή επιδερμίδα!

xristiana

Πασχαλινά Bazaars Από “Το Χαμόγελο Του Παιδιού” Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Ξεχάσατε το χάπι σας; Οι καινοτόμες κάψουλες που δίνουν λύση

xristiana