ΚεντρικήΟμορφιά

4+1 προϊόντα που θα σας χαρίσουν σούπερ λαμπερή επιδερμίδα το καλοκαίρι

16/8/2024

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η αισθητικός των celebrities, Tarryn Warren, εξήγησε γιατί το δέρμα δείχνει συνήθως καλύτερο το καλοκαίρι. Η ζέστη φέρνει περισσότερη υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας και η φυσική βιταμίνη D που υπάρχει στο δέρμα μερικές φορές βοηθά στην επούλωση ορισμένων δερματικών παθήσεων όπως η ακμή ή το έκζεμα. Φυσικά, το αντηλιακό είναι απαραίτητο, αλλά τώρα είναι η ώρα να αφήσετε στην άκρη τις «βαριές» ενυδατικές κρέμες ή τα έλαια που μπορεί να χρησιμοποιούσατε τον χειμώνα και να στραφείτε προς άλλες φόρμουλες, πιο λεπτόρρευστες κι ελαφριές.

Μάσκα αργίλου

Για την καταπολέμηση της λιπαρότητας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Tarryn Warren συμβουλεύει να κάνετε μάσκα σε τακτική βάση. «Μια μάσκα αργίλου μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη αν θέλετε να διατηρήσετε τους πόρους σας καθαρούς» αναφέρει η ίδια. Αναζητήστε μάσκες με ήπια άργιλο η οποία δεν προκαλεί αίσθηση τραβήγματος στην επιδερμίδα, ή μάσκες με καταπραϋντικά συστατικά όπως κολλοειδή βρώμη (colloidal oatmeal) και σκουαλάνιο. Μην υπερβάλλετε με τις μάσκες αργίλου -αρκεί μόνο μία φορά την εβδομάδα- και συνεχίστε τη ρουτίνα περιποίησής σας με ένα soothing mist ή μια μάσκα σε μορφή gel για να δροσίσετε και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας.

Αντηλιακό… παντού

Το αντηλιακό δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα  -ειδικά στα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο. Τα αυτιά, τα χείλη, το τριχωτό της κεφαλής και η ευαίσθητη περιοχή των ματιών είναι επιρρεπή στην ηλιακή ακτινοβολία και χρειάζονται εξίσου αντηλιακή προστασία. Στην αγορά θα βρείτε αντηλιακά που στοχεύουν σε αυτές τις περιοχές και διαθέτουν υψηλό δείκτη προστασίας, όπως lip balms, hair mists και κρέμες ματιών, επομένως δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην τα χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας.

Ελαφριά ενυδατική

Οι «βαριές» ενυδατικές κρέμες και τα έλαια βοηθούν το δέρμα τον χειμώνα, όταν η έκθεση στις χαμηλές θερμοκρασίες και την κεντρική θέρμανση διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό και προκαλεί ευαισθησία και ξηρότητα. Το καλοκαίρι, όμως, στραφείτε σε πιο ελαφριές ενυδατικές κρέμες σε μορφή gel και με βάση το νερό που ενυδατώνουν την επιδερμίδα χωρίς να τη βαραίνουν ή να την αισθάνεστε πιο λιπαρή.

Ορός με αζελαϊκό οξύ

Τα απολεπιστικά οξέα φωτίζουν και λειαίνουν το δέρμα, αλλά αυξάνουν τη φωτοευαισθησία του, δηλαδή το καθιστούν πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε οξέα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Tarryn Warren συνιστά να προτιμήσετε έναν ορό αζελαϊκού οξέος. Το αζελαϊκό οξύ δρα επηρεάζοντας άμεσα τις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας, «λέγοντας» ουσιαστικά στα κύτταρα του δέρματος πώς να «συμπεριφέρονται» προκειμένου να βελτιωθεί η συνολική υγεία και υφή της. Επιπλέον, είναι ένα ιδιαίτερα ευεργετικό συστατικό για χρήση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς είναι απίστευτα καταπραϋντικό και μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της υπερμελάγχρωσης και της ερυθρότητας.

+1

Layering… ενυδάτωσης

Το καλοκαίρι είναι σημαντικό να διατηρείτε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη. Πριν εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα, ψεκάστε το πρόσωπο με ένα ενυδατικό mist ή ορό, ενώ μπορείτε να κάνετε μια μάσκα ενυδάτωσης σε μορφή gel μερικές φορές την εβδομάδα. Εάν έχετε ιδιαίτερα λιπαρό δέρμα κι αισθάνεστε πολύ «βαριές» τις ενυδατικές κρέμες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Tarryn Warren συνιστά να χρησιμοποιήσετε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

04/05: Αγαπήστε περισσότερο τον εαυτό σας – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

«Καμπανάκι» από δυο θανάσιμα κρούσματα πνευμονίας «άγνωστης προέλευσης» στην Αργεντινή

xristiana

Πρόκληση για μακρόχρονες διαστημικές αποστολές η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων

xristiana