ΚεντρικήΟμορφιά

Τα μυστικά για ανάλαφρα και ξεκούραστα πόδια

10/8/2024

Μπορεί να οφείλεται σε παρατεταμένη ορθοστασία, λάθος επιλογή παπουτσιών, εγκυμοσύνη ή συνήθειες της καθημερινότητας… Το πρήξιμο στα πόδια είναι αποτέλεσμα κατακράτησης και συγκέντρωσης υγρών στα κάτω άκρα. Το συσσωρευμένο υγρό ονομάζεται οίδημα και συνήθως υποχωρεί μόνο του, αλλά υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι να επιταχύνετε τη μείωσή του.

Για ανάλαφρα και ξεκούραστα πόδια

Βάλτε λίγη κίνηση στη ζωή σας

Εάν κάθεστε ή στέκεστε για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να σηκώνεστε και να μετακινείστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ιδανική άσκηση για τα πρησμένα πόδια αποτελεί το περπάτημα, καθώς βελτιώνει τη ροή του αίματος.

Κάντε μασάζ στην περιοχή

Τα πόδια έχουν χιλιάδες νευρικές απολήξεις, οι οποίες διεγείρονται με ένα χαλαρωτικό μασάζ σε αυτά τα σημεία. Σε συνδυασμό, δε, με ένα αρωματικό ποδόλουτρο βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και στην απελευθέρωση της έντασης.

Αν δεν έχετε συσκευή μασάζ, τρίψτε απαλά τα πέλματα των ποδιών σας με τα χέρια σας, ένα foam roller ή ένα μπαλάκι του τένις.

Point and flex

Ξεκινήστε καθισμένοι σε μια καρέκλα με το πόδι τεντωμένο σε μια άλλη καρέκλα και το άλλο στο πάτωμα. Με την πλάτη σας ίσια και τα χέρια στα πλάγια, σηκώστε ελαφρά το πόδι και στρέψτε τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα εμπρός και μακριά από εσάς – όσο πιο μακριά μπορείτε (point). Κρατήστε για πέντε δευτερόλεπτα πριν λυγίσετε το πόδι σας προς τα πίσω, στρέφοντας τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τον ουρανό και τη φτέρνα σας μακριά από το σώμα σας (flex). Μείνετε για άλλα πέντε δευτερόλεπτα και επαναλάβετε δέκα φορές πριν αλλάξετε πόδι.

Σηκώνοντας τα πόδια στο ύψος της καρδιάς βοηθάτε στην αποσυμφόρηση από την κατακράτηση υγρών και το κυκλοφορικό σύστημα να λειτουργήσει πιο σωστά. Για μεγαλύτερη ευκολία, στηρίξτε τα σε ένα μαξιλάρι.

Πότε υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Το παροδικό πρήξιμο, τις περισσότερες φορές, δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Ωστόσο, εάν το οίδημα στον αστράγαλο και γενικότερα στα πόδια επιμένει, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, για να διαπιστώσετε αν οφείλεται σε υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αυτές είναι οι 2 πιο hot τάσεις στο μακιγιάζ που υιοθετούν τώρα τα αγαπημένα μας it girls!

xristiana

Jelly lips: Το πιο «ζουμερό» μακιγιάζ χειλιών για το καλοκαίρι

xristiana

Διεθνές Συνέδριο Για Τις Εξελίξεις Στην Εκπυρήνιση Προστάτη

xristiana