ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να προστατέψεις το δέρμα σου από τους καπνούς της φωτιάς στην Αττική

12/8/2024

Αν βρίσκεσαι στην Αττική, αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να θωρακίσεις το δέρμα σου ενάντια στις επιπτώσεις του καπνού της φωτιάς

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνει από χθες, Κυριακή 11 Αυγούστου, η Αττική, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Βαρνάβα και εξαπλώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Η ατμόσφαιρα σε όλο το Λεκανωπέδιο Αττικής αλλά και σε πολλές ακόμη γύρω περιοχές που έχουν αναπόφευκτα επηρεαστεί. Οι πυρκαγιές παράγουν μεγάλες ποσότητες επιβλαβών ατμοσφαιρικών ρύπων και αερίων που μπορούν να βλάψουν σημαντικά τόσο το αναπνευστικό σύστημα του οργανισμού όσο και την επιδερμίδα.

Αν είσαι ασφαλής και δεν βρίσκεσαι σε κίνδυνο στις περιοχές που είναι ενεργά τα μέτωπα – γεγονός που ευχόμαστε ολόψυχα – είμαστε εδώ για να σε παροτρύνουμε να δώσεις προτεραιότητα στην προστασία και τη θωράκιση της επιδερμίδα σου σε πρόσωπο και σώμα ενάντια στον καπνό της φωτιάς.

1. Αν βρίσκεσαι στο σπίτι θα ήταν καλό να κλείσεις τα παράθυρα. Αν επίσης διαθέτεις ιονιστή, θα ήταν εξαιρετικά βοηθητικό να τον ενεργοποιήσεις.

2.Απόφυγε τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης και φροντίδας που περιέχουν αλκοόλ. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν το άρωμα και το αποσμητικό σου.

3.Φόρεσε οπωσδήποτε αντηλιακό.

4.Χρησιμοποίησε καλλυντικές συνθέσεις ενισχυμένες σε ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Cκαι η βιταμίνη Ε. Άλλα εξαιρετικά συστατικά για το δέρμα σου είναι η καταπραϋντική αλόη βέρα, καθώς και το υαλουρονικό οξύ.

5. Αν παρατηρήσεις οποιονδήποτε δερματικό ερεθισμό, επικοινώνησε άμεσα με τον δερματολόγο σου.

Πηγή: https://jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

25/6: Αξίες και κτήσεις σας απασχολούν σήμερα – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Lip contour: 3 απλά βήματα για να φαίνονται τα χείλη σας πιο ζουμερά

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 26/6

xristiana