ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς να αποτρέψεις το φαινόμενο των σπασμένων ακρών στα μαλλιά

15/8/2024

Για μαλλιά υγιή από τη ρίζα έως τις άκρες

Ανεξάρτητα από τον τύπο ή την υφή των μαλλιών σου, μπορεί να «παλεύεις» με τις σπασμένες άκρες. Αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν στα άκρα των αξόνων των μαλλιών ως αποτέλεσμα ξηρότητας, φθοράς από τη θερμότητα ή χημικού ερεθισμού.

Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της χρήσης εργαλείων μαλλιών που είναι λειαντικά, βούρτσες με σταθερές, άκαμπτες ίνες, hairstyling tools από το πιστολάκι μαλλιών , ισιωτικό ή ψαλιδάκι μπούκλες, βλάβες από βαφές ή άλλες χημικές ουσίες και αλλοίωση των των μαλλιών από το υπερβολικό λούσιμο.

Ευτυχώς, υπάρχουν μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις τη φθορά στις άκρες των μαλλιών σου, διατηρώντας τα στην καλύτερή τους εμφάνιση.

Χρησιμοποίησε τα σωστά hot tools

Τα ζεστά εργαλεία καταστρέφουν τα μαλλιά, οδηγώντας σε σχισμένες άκρες. Έτσι, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ζεστά εργαλεία, χρησιμοποίησε τα σωστά. Οι συσκευές βιοπρογραμματισμού είναι τα μόνα εργαλεία styling μαλλιών που κάνουν τα μαλλιά πιο υγιή καθώς τα χρησιμοποιείς. Δίνουν αμέσως στα μαλλιά υγρασία, λάμψη και συνολικά πιο υγιή όψη.

Εξέτασε τις θεραπείες κομμωτηρίου

Οι θεραπειών στο κομμωτήριο είναι μακράν πιο ισχυρές από τις θεραπείες στο σπίτι. Θεραπείες όπως αυτή της κερατίνης μπορούν να αποτρέψουν το σχίσιμο στις άκρες των μαλλιών. Άλλωστε, οι σχισμένες άκρες είναι αποτέλεσμα της απώλειας φυσικής κερατίνης στα μαλλιά, η οποία συνήθως προκαλείται από σκληρές χημικές ουσίες ή υπερβολική θερμότητα.

Η φροντίδα στο σπίτι

Οι θεραπείες στο σπίτι λειτουργούν ενισχυτικά στις θεραπείες κομμωτηρίου. Προσωπικά, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα θα σου πρότεινα να τις συνδυάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις άμεση και ορατή βελτίωση της ποιότητας και της όψης των μαλλιών σου.

Προστάτεψε τα μαλλιά από τον ήλιο και τον άνεμο

Αν εκτίθεσαι σε στοιχεία όπως ο άνεμος, να θυμάσαι να μαζεύεις τα μαλλιά σου σε ένα ponytail ή bun. Έτσι, αποτρέπεις το μπέρδεμα των μαλλιών και κατ’ επέκταση το σπάσιμο και την καταστροφή στις άκρες των μαλλιών. Για την προστασία των μαλλιών από τον ήλιο, επένδυσε σε ένα καλό αντηλιακό προϊόν για τα μαλλία.

Το συχνό κούρεμα

Η καλύτερη θεραπεία για τις κατεστραμμένες άκρες των μαλλιών είναι το συχνό κούρεμα, το οποίο πρέπει να εκτελείται περίπου κάθε 6 με 8 εβδομάδες. Αυτή η κίνηση διασφαλίζει ότι τα μαλλιά θα παραμένουν υγιή και δυνατά όσο μακραίνουν.

Πηγή: https://jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ημερίδα με θέμα τις βέλτιστες πρακτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στις ελληνικές επιχειρήσεις

xristiana

Ρεύμα: «Χαρταετός» οι τιμές το τελευταίο τριήμερο με καταλύτη τις ΑΠΕ (pic)

xristiana

Σύρος: Επισκεπτήριο Αγάπης Για Τους Καρκινοπαθείς

xristiana