3/8/2024
Υλικά
10-12 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης
200γρ. κατίκι
200γρ. ανθότυρο
200γρ. τριμμένη φέτα
2 κ.σ. τριμμένο κασέρι
2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
8 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζεις νερό σε μια κατσαρόλα με αλάτι και ρίχνεις τις πιπεριές
Τις αφήνεις να βράσουν για 10 περίπου λεπτά
Τις αφαιρείς και τις αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίσουν
Κόβεις το πάνω μέρος και καθαρίζει το εσωτερικό
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα τυριά εκτός από το κασέρι, τα λιώνεις με το πιρούνι και ανακατεύεις καλά
Προσθέτεις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα και τον άνηθο και ανακατεύεις καλά να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζεις τις πιπεριές προσεχτικά να μην διαλυθούν
Τις τοποθετείς στο ταψί και ρίχνεις από πάνω το υπόλοιπο λάδι και το κασέρι
Τις ψήνεις για 20-25 λεπτά και τις σερβίρεις ζεστές.