31/8/2024
Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 καρότα κομμένα σε κύβους
10 βολβούς
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό κρασί
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι.
Εκτέλεση
Βάζεις το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά με τα 50΄ περίπου
Το βγάζεις και το κόβεις σε μέτρια κομμάτια.
Περνάτε το ζωμό από το μικρό σουρωτήρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
Προσθέτεις τα λαχανικά και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν
Τα σβήνεις με το κρασί και περιμένεις μέχρι να εξατμιστεί
Ρίχνεις 1 φλιτζάνι από το ζωμό του χταποδιού και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
Προσθέτεις το χταπόδι, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα αφήνεις να βράσουν για 3 λεπτά
Το αφαιρείς από τη φωτιά και σερβίρεις.