ΚεντρικήΚοινωνικά

“Ο Ψαροτρομάρας” έρχεται στην Αγ. Παρασκευή για μία παράσταση

26/8/2024

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στον θερινό κινηματογράφο Αμαρυλλίς στην Αγία Παρασκευή, ώρα 20:00, θα λάβει χώρα η παράσταση ” Ο Ψαροτρομάρας” από το Κουκλοθέατρο Κρήτης.

“Ο Ψαροτρομάρας“ πρόκειται για έργο γραμμένο από τη Φρόσω Χατόγλου τη δεκαετία του ’80. Αποτελεί ένα παιδικό έργο διαχρονικό, βγαλμένο από τη ζωή, το οποίο με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

Λίγα λόγια για το έργο

Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας να ταράξει τα νερά της ήσυχης ζωής του βυθού! Όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ένα τεράστιο παλάτι θα χτιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών των ψαριών. Η γόπα, το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και όλοι οι κάτοικοι του βυθού κάτι πρέπει να κάνουν! Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους τη Γοργόνα να τον…ψαρέψουν; Προσοχή, όμως, γιατί και τα… κοράλλια έχουν αυτιά!

Ένα έργο που μιλάει για τη δημοκρατία τη συνεργασία και την αλληλεγγύη.

Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους ψάχνουν να βρουν μια λύση, αλλά ο φόβος ότι θα τους κάνει μια χαψιά τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα. Όλα τα ψαράκια στον βυθό θα κάνουν μια μεγάλη διαδήλωση βροντοφωνάζοντας με όλα τα παιδιά “Κάτω Ο Ψαροτρομάρας”!

Όμως θα τα κρυφακούσει όλα η σουπιά και θα τα μαρτυρήσει στον Ψαροτρομάρα, με αποτέλεσμα εκείνος θα φυλακίσει τη Γοργόνα, που βοήθησε να χαλάσουν τα σχέδιά του. Ακόμα και ο δικαστής παροτρύνει τα ψαράκια να μην κάνουν τίποτα και να μείνουν στα σπίτια τους. Ούτως ή άλλως, ο Ψαροτρομάρας υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ψαράκια δουλειά! Μα οι μικροί μας φίλοι του βυθού, που έχουν σπάσει πλέον τον φόβο τους, θα ψαρέψουν μαζί με την βοήθεια των παιδιών τον Ψαροτρομάρα και τη Σουπιά και θα ελευθερώσουν τη Γοργόνα.

Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης “νιώθουν” την αδικία και ουσιαστικά βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια τους στον βυθό της Ψαροχώρας.

Διάρκεια: 60′
Κατάλληλο έως και έκτη Δημοτικού.

Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Χριστουγεννιάτικες Εθελοντικές Αιμοδοσίες Στο Αίθριο Της Λότζια

xristiana

Σεμινάριο Για Τη Διαχείριση Και Την Υποστήριξη Ατόμων Με Αναπηρία

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 1/6

xristiana