ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με σάλτσα φιστικιού

30/8/2024

Υλικά

  • 100 γρ. φιστίκια, ανάλατα
  • 80 γρ. ρικότα
  • 75 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 25 γρ. καπνιστό σπεκ
  • Το λευκό μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Λίγο βούτυρο
  • 250 γρ. ζυμαρικά

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα δύο τρίτα των φιστικιών, φρυγανίστε ελαφρώς στη συνέχεια και θρυμματίστε τα.
  2. Μαγειρέψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σπεκ σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  3. Χτυπήστε τους ψημένους ξηρούς καρπούς μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπεκ και λίγο από το λάδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  4. Ανακατέψτε την πάστα, με την παρμεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το τυρί ρικότα.
  5. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά και σουρώστε τα, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατέψτε τη σάλτσα φιστικιών και σερβίρετε με περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Οι τσίχλες είναι βόμβες μικροπλαστικών στο στόμα σας – Τι δείχνει έρευνα

xristiana

Ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε πρωί: Καθαρίζει έντερο και στομάχι και αισθάνεστε πιο ανάλαφροι

xristiana

Βιβλιομαχίες και… ξωτικά στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη!

xristiana