ΚεντρικήΟμορφιά

Απολεπιστικό με καφέ και λάδι καρύδας: Δέρμα τόσο απαλό και τόσο καλοκαιρινά αρωματισμένο!

12/8/2024

Το καλοκαίρι σημαίνει τρία πράγματα: Ήλιος, ζέστη και ξυπόλητες! Και τα τρία έχουν ως αποτέλεσμα ξηρό δέρμα! Αν θέλετε ένα εκπληκτικό απολεπιστικό φτιάξτε το δικό σας «καλοκαιρινό» με καστανή ζάχαρη, καφέ και λάδι καρύδας. Άλλωστε, το λάδι καρύδας είναι τέλειο για τις ενυδατικές του ιδιότητες και μας «ταξιδεύει» στους Τροπικούς!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Για όσους από εσάς δεν το ήξεραν ήδη, τα scrubs απολεπίζουν απαλά το δέρμα αφαιρώντας όλα αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το λάδι καρύδας είναι το τέλειο προϊόν για να ενσωματωθεί στη ρουτίνα ομορφιάς σας λόγω των ενυδατικών του ιδιοτήτων.

Τα υπέροχα οφέλη του

Αυτό το scrub είναι μια «δύναμη» για την αναζωογόνηση του δέρματος. Ο καφές ενισχύει την κυκλοφορία και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας συσφίγγοντας το δέρμα.

Απολεπίζει πλήρως και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα απαλλάσσοντάς το  από όλα τα νεκρά κύτταρα. Αφήνει μία μεταξένια λεία επιδερμίδα.

Το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα που θρέφει το δέρμα σε βάθος και η καστανή ζάχαρη δρα ως φυσικό απολεπιστικό, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος για να αποκαλύψει πιο λεία, πιο λαμπερή επιδερμίδα. Αυτός ο συνδυασμός αφήνει το δέρμα σας αναζωογονημένο και αναζωογονημένο.

Ένα άλλο τεράστιο όφελος από την παρασκευή απολεπιστικού στο σπίτι είναι το κόστος! Είναι πολύ λιγότερο ακριβό από την αγορά scrubs.

Χρήση

Χρησιμοποιήστε αυτό το scrub σώματος με ζάχαρη στο πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια, το σώμα σας — οπουδήποτε, πραγματικά. Ιδιαίτερα επιμείνετε σε πιο τραχιά σημεία, όπως οι φτέρνες και οι αγκώνες.

Είναι κατάλληλο και για το πρόσωπό μία-δυο φορές την εβδομάδα Το scrub κάνει εξαιρετική δουλειά απολέπισης και το λάδι αφήνει το δέρμα εξαιρετικά ενυδατωμένο και απαλό.

Πώς θα το φτιάξετε:

Συστατικά

  • 1/2 φλ. του τσαγιού αλεσμένος καφές
  • 1/4 φλ. του τσαγιού λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1/4 φλ. του τσαγιού καστανή ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον αλεσμένο καφέ, το λιωμένο λάδι καρύδας και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Εφαρμόστε το scrub σε βρεγμένο δέρμα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να κάνετε απαλό μασάζ. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τραχιές περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.
  • Ξεπλύνετε καλά το scrub με ζεστό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας με μια απαλή πετσέτα.

Πώς αποθηκεύω το scrub;

Σύντομη απάντηση: Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε δοχείο με καπάκι. Και αν θέλετε να μην λιώσει και διαχωριστεί, μην το αποθηκεύσετε στο μπάνιο, αν και  δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι εύκολο να το ανακατέψετε ξανά με το δάχτυλό σας.

Χρειάζεται ψυγείο;

Όχι. Μπορείτε να το κρατήσετε στο ντουλάπι του μπάνιου σας ή στην τουαλέτα σας. Αλλά και πάλι, αν το αποθηκεύσετε στο μπάνιο, η θερμότητα από το ντους θα λιώσει το λάδι καρύδας και θα διαχωρίσει το scrub σας.

Πόσο διαρκεί;

Μήνες και μήνες.Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη δρα ως συντηρητικό (όπως όταν τα πράγματα είναι «ζαχαρωμένα»), επομένως είναι μια χαρά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

xristiana

Θεσσαλονίκη: Μοναδικές δράσεις για μικρά παιδιά στο “ΝΟΗΣΙΣ”

xristiana

Διαβήτης: H ευχάριστη συνήθεια που μειώνει τον κίνδυνο κατά 75% – Ακόμη κι αν έχετε προδιάθεση

xristiana