ΚεντρικήΚοινωνικά

Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

26/8/2024…

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και γεμίζει τα καλοκαίρια μας αλλά και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων, με την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Αύριο, Τρίτη 27/08/2024 το απόγευμα, σειρά έχει ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Γηγενής», που παρουσιάζει το δρώμενο: «Χοροί και μουσικές της Κισσάμου».

Η Παραδοσιακή Στράτα θα ξεκινήσει από την Πλατεία Κατεχάκη, στις 20.00. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.15, η δεύτερη στάση στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στις 20.45, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Πλατεία του Ι. Μ. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Χανίων, στις 21.15.

Στην Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, συμμετέχουν περισσότερα από 1.500 μέλη από 20 Παραδοσιακούς Συλλόγους από την Κρήτη και το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κύπρο ενώ δεκάδες χιλιάδες θεατές θα έχουν την ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να αποτυπώσουν και κυρίως να βιώσουν την εμπειρία.

Το δρώμενο πραγματοποιείται κάθε Τρίτη για τους επόμενους μήνες, με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των Παραδοσιακών Συλλόγων.

Πηγή: https://otavoice.gr

Related posts

Έρχεται το 1ο Nea Smirni Youth Festival

xristiana

Το 3o Thessaloniki Tango Party Στηρίζει Τη Συζωή

xristiana

Φωτιά στον Όλυμπο

xristiana