ΚεντρικήΠεριβάλλον

Φωτιές σε Έβρο και Ρόδο

12/6/2024

Συναγερμός στην Πυρσοβεστική καθώς ξέσπασε φωτιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Λαγός Έβρου, ενώ υπό έλεγχο βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Ψίνθος της Ρόδου.

Στον Έβρο στο σημείο Λαγός έσπευσαν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, με την επιχείρηση κατάσβεσης να ενισχύεται με τη συνδρομή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Επιπλέον, μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ενόπλων δυνάμεων συμβάλλουν στην προσπάθεια. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά είχε ξεσπάσει νωρίτερα και στη Νέα Χηλή Έβρου επίσης σε γεωργική έκταση. Για την αντιμετώπισή της επιχείρησαν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής, με 18 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, Πασχάλη Χουρτερούδη, τόνισε ότι η προσπάθεια είναι να ελεγχθούν άμεσα και οι δυο πυρκαγιές.

Υπό έλεγχο φωτιά στην Ρόδο

Υπό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Αλέξανδρο Κολιάδη, η πυρκαγιά που είχε ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ψίνθος στο νησί της Ρόδου.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε απόσταση 3-4 χιλιομέτρων από τα πρώτα σπίτια του οικισμού και η εστία της βρίσκεται κοντά στην περιοχή Ιαματικό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα. Η αεροπυρόσβεση ενισχύεται με τη συμμετοχή τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς και την αποτροπή της εξάπλωσής της.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ποια δερματικά συμπτώματα «δείχνουν» αυτοάνοσες παθήσεις

xristiana

Νέο δωρεάν πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για επιτυχημένη ένταξη στην αγορά εργασίας για απόφοιτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ & ΣΕΚ

xristiana

Καιρός: Ζέστη με απογευματινές τοπικές μπόρες

xristiana