ΚεντρικήΥγεία

Γηρατεία: Ο καλύτερος τρόπος να τα καθυστερήσετε

15/6/2024

Ίσως να πιστεύετε ότι οι περιπέτειες και τα γηρατειά δεν πάνε μαζί! Μπορεί να φαντάζεστε ότι καθώς γερνάμε, αναπόφευκτα, αφήνουμε πίσω μας εκδρομές και ταξίδια και περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας στο σπίτι μας.

Ωστόσο η πεποίθηση αυτή είναι καιρός να καταρριφθεί, καθώς, όπως έρχεται να μας δείξει μια νέα έρευνα της συγγραφέος Caroline Paul, οι περιπέτειες είναι η καλύτερη επιλογή που έχουν να κάνουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, για την υγεία τους.

Πως οι περιπέτειες “καθυστερούν” τα γηρατειά

Οι περιπέτειες λοιπόν μπορούν να προσθέσουν χρόνια στην ζωή μας με πολλούς τρόπους. Πρόκειται για εμπειρίες που συνήθως μας φέρνουν κοντά στη φύση, μας γεμίζουν με ανυπομονησία και με αδρεναλίνη.

Η φύση είναι θεραπευτική για το μυαλό και το σώμα μας, το γνωρίζουμε και σίγουρα το έχουμε αισθανθεί.

Τα δέντρα απελευθερώνουν χημικές ουσίες, που ονομάζονται φυτονοσίδια, τα οποία υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Παράλληλα τα μοτίβα που σχηματίζουν τα σύννεφα, τα κύματα και οι ακτογραμμές ηρεμούν το μυαλό.

Σημαντική και η αισιοδοξία

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι και ο τρόπος σκέψης μας και η οπτική μας ως προς τα γηρατειά, παίζουν μεγάλο ρόλο στην υγεία μας καθώς μεγαλώνουμε.

Αν είμαστε απαισιόδοξοι για τα χρόνια που έρχονται τότε είναι πιο πιθανό να προσβληθούμε από κάποια καρδιαγγειακή πάθηση ή και άνοια.

Από την άλλη αν κοιτάμε την επόμενη αυτή φάση της ζωής μας με ανυπομονησία για όσα έχουμε ακόμη να ζήσουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη ζωή μας ακόμη και 7 χρόνια.

Μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 14.000 ενήλικες άνω των 50 ετών, ανακάλυψε πως όσοι ήταν αισιόδοξοι σχετικά με το μέλλον είχαν 43% πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, εν αντιθέσει με όσους ήταν απαισιόδοξοι.

Έτσι λοιπόν είναι ζωτικής σημασίας καθώς μεγαλώνουμε να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε. Να κάνουμε εκδρομές και να ζούμε νέες εμπειριές. Να κοιτάμε το μέλλον μας με αισιοδοξία, άλλωστε θα έχουμε πολύ περισσότερο χρόνο να κάνουμε αυτά που μας ευχαριστούν, οπότε γιατί να είμαστε απαισιόδοξοι;

Αν δεν είστε λάτρης των extreme δραστηριοτήτων και σας ανησυχεί πως θα καταφέρετε να ζήσετε περιπέτειες για να κάνετε καλό στην υγεία σας, μην αγχώνεστε!

Δεν χρειάζεται η δραστηριότητα που θα κάνετε να είναι κάτι που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Μια απλή βόλτα στη φύση, στη θάλασσα είναι αρκετή για να χαρίσετε μερικά ποιοτικά χρόνια στην ζωή σας.

Πηγήhttps://www.in.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Οι παράδοξοι παράγοντες που πυροδοτούν τον κίνδυνο εμφράγματος (εικόνες)

xristiana

Πώς να δημιουργήσετε ένα lifting εφέ στα μάτια σας με τη βοήθεια του μακιγιάζ

xristiana

Η χρόνια νεφρική νόσος ξεκινάει από την εφηβεία: Ο κρίσιμος δείκτης

xristiana