ΚεντρικήΟμορφιά

7+1 χτενίσματα που μπορείτε να δημιουργήσετε σε 5 λεπτά

25/4/2024

Εύκολα και γρήγορα χτενίσματα θα αναβαθμίσουν τις εμφανίσεις σας.

Υπάρχουν μέρες που έχετε άφθονο χρόνο για να «παίξετε» με τα μαλλιά σας και να δημιουργήσετε τα πιο περίτεχνα χτενίσματα. Άλλες μέρες, όμως, θέλετε απλώς να πιάσετε τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά ή σε ένα σινιόν και να εφαρμόσετε μόνο την ενυδατική σας. Για αυτές τις πιο χαλαρές μέρες βρήκαμε 7+1 εύκολα χτενίσματα που μέσα σε μόλις 5 λεπτά θα κάνουν τη μέρα σας μια…  good hair day.

Hair clips

Σε αυτό το χτένισμα δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα δύσκολο παρά μόνο να προσθέσετε στα μαλλιά σας μερικά hair clips. Στην αγορά θα βρείτε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων και σχεδίων, από λουλούδια και πεταλούδες μέχρι αστέρια και γράμματα, οπότε πειραματιστείτε όπως θέλετε. Αφήστε τα μαλλιά σας κάτω και προσθέστε μερικά μικρά, χρωματιστά hair clips σε σχήμα πεταλούδας, για παράδειγμα, σε δυο τούφες στο μπροστινό μέρος των μαλλιών σας.

Σινιόν

Αυτό το χτένισμα είναι ιδανικό για τις bad hair days σας, όταν δεν προλαβαίνετε να λουστείτε και θέλετε να κάνετε κάτι γρήγορο στα μαλλιά σας. Απλώστε hair gel στα μαλλιά σας και πιάστε τα σε ένα σινιόν είτε στο ύψος του αυχένα είτε λίγο πιο πάνω. Στερεώστε το σινιόν σας με φουρκέτες και το χτένισμά σας είναι έτοιμο. Εάν έχετε δύο έξτρα λεπτά να αξιοποιήσετε, ψεκάστε με λακ μια χτένα και στρώστε τυχόν φύτρες που μπορεί να πετάνε για ένα sleek αποτέλεσμα.

Αλογοουρά

Η αλογοουρά είναι το χτένισμα που θα σας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπες, οπότε δεν μπορεί να λείπει από αυτήν τη λίστα. Πιάστε τα μαλλιά σας σε μια ψηλή αλογοουρά και στερεώστε τη με ένα λαστιχάκι στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας. Έπειτα, με ένα εργαλείο για μπούκλες ή για ίσιωμα δημιουργήστε στην άκρη της αλογοουράς μια καμπύλη προς τα έξω -μια λεπτομέρεια που θα κάνει πιο κομψό το χτένισμά σας.

Πλεξουδάκια με φιόγκους

Εμπνευσμένο από τη balletcore τάση, είδαμε αυτό το χτένισμα στη Hailey Bieber και θέλουμε να το δοκιμάσουμε κι εμείς. Πιάστε μία τούφα από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού σας και ξεκινήστε να κάνετε μια πλεξούδα. Μόλις φτάσετε στα μισά, σταματήστε και πιάστε την πλεξούδα με μια λεπτή κορδέλα, την οποία θα δέσετε σε φιόγκο. Στερεώστε την πλεξούδα με το φιόγκο προς τα πίσω στο κεφάλι με μερικές φουρκέτες στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας. Κάντε το ίδιο και στην άλλη πλευρά του κεφαλιού. Τελικά θα έχετε δύο μικρές πλεξούδες κι ένα άκρως ρομαντικό και χαριτωμένο χτένισμα.

Wet look

Το wet look είναι άλλο ένα χτένισμα που μπορείτε να κάνετε σε μια bad hair day. Ψεκάστε τα μαλλιά σας με ένα leave-in conditioner -για να τα θρέψετε ταυτόχρονα- ή με ένα σπρέι για beach waves και χτενίστε τα όλα προς τα πίσω. Ολοκληρώστε ψεκάζοντας με λακ και είστε έτοιμες.

Κορδέλα στα μαλλιά

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να καμουφλάρετε τη ρίζα ή τη λιπαρότητα στα μαλλιά είναι να φορέσετε μια κορδέλα. Επιλέξτε μια αρκετά χοντρή κορδέλα για να πιάνει μεγάλη επιφάνεια στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και το hairstyle σας είναι πανέτοιμο.

Πλεξούδα με κορδέλα

Αντί να κάνετε μια απλή πλεξούδα στα μαλλιά, μπορείτε να τη «στολίσετε» για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Αφού κάνετε την πλεξούδα σας πιάστε τη στο τελείωμα με μια μεταξωτή κορδέλα, την οποία μετά θα δέσετε σε φιόγκο. Θα έχετε αμέσως ένα χτένισμα που θυμίζει french girl.

Messy bun

Εάν θέλετε να πετύχετε το τέλειο messy bun, τσεκάρετε τα ατημέλητα σινιόν της Sofia Richie Grainge, η οποία είναι η «βασίλισσα» του «quiet luxury» στιλ. Πιάστε τα μαλλιά σας σε ένα ψηλό σινιόν χωρίς να νοιαστείτε για το πώς θα δείχνει, αφού ο σκοπός είναι να έχετε ένα messy αποτέλεσμα. Τραβήξτε μερικές τούφες ή φύτρες από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού και τα πλαϊνά, για να ολοκληρώσετε το χτένισμά σας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Έριχναν μεγάλες ποσότητες υγρών αποβλήτων σε χωράφια

xristiana

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες

xristiana

Φυσικό αέριο: «Έξυπνο» σύστημα τηλεμετρίας ανέπτυξαν ΔΕΔΑ και ΕΜΠ – Πώς λειτουργεί

xristiana