ΚεντρικήΟμορφιά

6 λόγοι για να αλλάξεις την ενυδατική σου κρέμα τώρα που μπήκε η άνοιξη

12/4/2024

Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι η ενυδατική ή αντιρυτιδική σου κρέμα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της επιδερμίδας σου, η έλευση της άνοιξης ή μάλλον το πέρασμα από μια ψυχρή προς μια θερμότερη εποχή, σηματοδοτούν την ανάγκη για αλλαγή στο βασικό αυτό προϊόν που χρησιμοποιείς καθημερινά για το δέρμα σου.

Κι αυτό γιατί όπως ακριβώς αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες, έτσι αλλάζουν και οι ανάγκες στην περιποίηση του δέρματός μας ανά λίγους μήνες.

Ιδού λοιπόν έξι βασικοί λόγοι που η αλλαγή της κρέμας προσώπου σου είναι απαραίτητη αυτή την περίοδο, για να σπεύσεις να προμηθευτείς την επόμενη.

Ελαφρύτερη υφή

Με την έλευση του πιο ζεστού καιρού, το δέρμα σου τείνει να παράγει περισσότερα φυσικά έλαια. Η εναλλαγή μιας κρέμας προσώπου με ελαφρύτερη υφή βοηθά στην πρόληψη των φραγμένων πόρων και των ξεσπασμάτων ακμής, ενώ εξακολουθεί να παρέχει επαρκή ενυδάτωση χωρίς να τη νιώθεις βαριά στο δέρμα σου.

Προσαρμογή στα επίπεδα υγρασίας

Η άνοιξη συχνά φέρνει αλλαγές στα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να επηρεάσουν τις ανάγκες ενυδάτωσης του δέρματός σου. Η επιλογή μιας κρέμας προσώπου με ενυδατικά συστατικά που εξισορροπούν τα επίπεδα υγρασίας ανάλογα με το περιβάλλον μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα σου ισορροπημένο.

Προστασία από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες

Η άνοιξη σημαίνει μεγαλύτερη έκθεση σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως η αυξημένη υπεριώδης ακτινοβολία και οι ρύποι. Η αλλαγή σε μια κρέμα προσώπου με πρόσθετα αντιοξειδωτικά και προστασία SPF βοηθά στην προστασία του δέρματός σου από αυτά τα επιβλαβή στοιχεία, μειώνοντας τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης και άλλες βλάβες.

Στόχευση εποχικών δερματικών ανησυχιών

Κάποιες ανησυχίες για το δέρμα, όπως η ξηρότητα που προέκυψε από το χειμώνα ή η ευαισθησία στη γύρη, μπορεί να είναι πιο διαδεδομένες την άνοιξη. Η επιλογή μιας κρέμας προσώπου που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει αυτά τα συγκεκριμένα προβλήματα, με καταπραϋντικά συστατικά όπως η αλόη βέρα ή το χαμομήλι, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της δυσφορίας και στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Αναζήτηση λάμψης

Μετά τη θαμπάδα που συχνά συνδέεται με τον χειμώνα, η άνοιξη είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επικεντρωθείς στην επίτευξη μιας λαμπερής επιδερμίδας. Αναζήτησε κρέμες προσώπου που περιέχουν συστατικά όπως βιταμίνη C ή νιασιναμίδη, για να εξομαλυνθεί ο τόνος του δέρματος και να εξαφανιστούν τυχόν προβλήματα όπως η υπερμελάγχρωση ή οι σκούρες κηλίδες που έχουν συσσωρευτεί κατά τους ψυχρότερους μήνες.

Πρόληψη της υπερβολικής γυαλάδας

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται, μπορεί να παρατηρήσεις αύξηση της παραγωγής λιπαρότητας, ιδιαίτερα στην περιοχή της ζώνης Τ. Η αλλαγή σε μια κρέμα προσώπου με ματ ιδιότητες ή συστατικά που απορροφούν τα έλαια του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της περίσσειας γυαλάδας και να διατηρήσει το δέρμα σου φρέσκο ​​όλη την ημέρα.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κορονοϊός: Το μεταβολικό σύνδρομο αυξάνει την πιθανότητα για αναπνευστική ανεπάρκεια και θάνατο

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 12/11

xristiana

Ένας Ελληνάρας…. μπογιατζής στον Παράδεισο!

xristiana