ΚεντρικήΟμορφιά

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου για να μακρύνουν;

12/4/2024

Εάν είσαι από εκείνες που πάντα ονειρεύονταν πλούσια και μακριά μαλλιά τότε σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει αρκετά προϊόντα για τη φροντίδα τους προκειμένου να αποκτήσεις το επιθυμητό μήκος.

Φτάνει όμως αυτό; Μάλλον όχι γιατί εκτός από την περιποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα θα πρέπει να προσέξεις και λίγο την ιεροτελεστία που αφορά στο λούσιμο των μαλλιών σου, η οποία πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και μελετημένη για να τους χαρίσει ένα υπέροχο υγιές μήκος.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου για να μακρύνουν;

Το πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου είναι ένα καυτό θέμα εδώ και χρόνια. Έτσι, δεν είναι λίγες εκείνες που αρνούνται να λούσουν τα μαλλιά τους περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα με το πρόσχημα ότι το τακτικό λούσιμο είναι κακό για τα μαλλιά τους. Aπό την άλλη όσες έχουν λεπτά μαλλιά δεν μπορούν να φανταστούν ότι δεν θα λούσουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα. Τι από αυτά όμως είναι καλό για τα μαλλιά και τι όχι; Μπορεί το λούσιμο και η συχνότητά του να επηρεάσει πραγματικά το συνολικό μήκος και την υγιή όψη των μαλλιών σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πρακτικό για συγκεκριμένους τύπους μαλλιών να λούζονται τόσο συχνά όσο άλλοι. Για παράδειγμα εάν έχεις πλούσια, σπαστά ή σγουρά μαλλιά καλό είναι να λούζεσαι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Από την άλλη τα λεπτά μαλλιά θέλουν μεγαλύτερη συχνότητα στο λούσιμο καθώς από τη δεύτερη κιόλας ημέρα είναι ήδη πιο λιπαρά. Έτσι, χρειάζονται τουλάχιστον ανά δυο ημέρες λούσιμο για να απομακρυνθεί η περιττή λιπαρότητα και να διατηρούνται υγιή προκειμένου να αποκτήσουν και έξτρα μήκος.

Με ποιους άλλους τρόπους μπορείς να βοηθήσεις στην ανάπτυξη των μαλλιών σου;

Παρότι το τακτικό λούσιμο είναι ένα βασικό συστατικό της περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής, η οποία επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξη των μαλλιών, απλώς αυξάνοντας τον ρυθμό με τον οποίο λούζεσαι δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, που μπορούν να προσφέρουν ενισχυμένα οφέλη. Συγκεκριμένα, η επιλογή σαμπουάν και κοντίσιονερ με ενεργά συστατικά όπως η βιοτίνη και η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει.

Ακόμη, μπορείς να συμβάλλεις στην καλή υγεία των μαλλιών σου από μέσα προς τα έξω με την κατάλληλη διατροφή. Φρόντισε λοιπόν να την εμπλουτίσεις με βιταμίνες και μέταλλα, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Ένας άλλος τρόπος για να μακρύνουν πιο εύκολα αποφεύγοντας τα σπασίματα είναι να μην επιλέγεις πολύ σφικτά χτενίσματα όπως στιλιζαρισμένα σινιόν ή ponytails για περισσότερες από 3-4 ώρες και να μην χρησιμοποιείς υπερβολικά θερμαντικά εργαλεία styling. Τέλος, ο ύπνος σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, μπορεί επίσης να αποτρέψει το σπάσιμο βοηθώντας στην ανάπτυξη των μαλλιών σου.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καιρός: Με τοπικές βροχές και καταιγίδες το ψήσιμο του οβελία

xristiana

To ONOMA Hotel ενώνει τις δυνάμεις του με τη chef Ντίνα Νικολάου σε φιλανθρωπικό brunch

xristiana

Αγρίνιο: Διακοπή Ρεύματος Σε ΑΜΕΑ – 350 Νοικοκυριά Επίσης Χωρίς Ρεύμα Λόγω Χρεών

xristiana