ΚεντρικήΟμορφιά

10 τροφές που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου μετά τα 40 & θα δείχνει πιο νεανική από ποτέ!

11/4/2024

Η επιδερμίδα αλλάζει με τo πέρασμα του χρόνου και η σωστή διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για να τη διατηρήσεις υγιή και λαμπερή, ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών. (δες και αυτούς τους 6 τρόπους για να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου μετά τα 40)

Και επειδή είμαστε ότι τρώμε, όπως ισχυρίζονται και οι περισσότεροι διατροφολόγοι, καλό είναι να εντάξουμε στη διατροφή μας τις πιο ευεργετικές τροφές, που χάρη στα πολύτιμα συστατικά τους, θα χαρίσουν στην επιδερμίδα σου μια νεανική και φρέσκια όψη.

10 τροφές που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου μετά τα 40 & θα δείχνει πιο νεανική από ποτέ!

  1. Πορτοκαλί και κίτρινα λαχανικά. Το καρότο, η κολοκύθα και η πιπεριά περιέχουν βήτα-καροτένιο και βιταμίνη C που συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου, ενώ ακόμη προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.
  2. Λάδι λιναρόσπορου. Πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το συγκεκριμένο λάδι βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, ενώ ακόμη μειώνει τις φλεγμονές.
  3. Σολομός. Περιέχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά στοιχεία όπως: το σελήνιο και η βιταμίνη Ε, που συμβάλλουν στην καλή υγεία του δέρματος.
  4. Καρύδια και αμύγδαλα. Πλούσια πηγή βιταμίνης E και αντιοξειδωτικών, τα καρύδια και τα αμύγδαλα θωρακίζουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.
  5. Γκουάβα. Το εξωτικό αυτό φρούτο περιέχει βιταμίνη C και λυκοπένιο που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου, ενώ παράλληλα καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την γήρανση της επιδερμίδας.
  6. Γιαούρτι. Περιέχει πρωτεΐνες και προβιοτικά, που συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου και ενισχύει την επιδερμίδα.
  7. Κόκκινα φρούτα. Όπως η καρπούζι, οι κεράσια και οι φράουλες, περιέχουν λυκοπένιο και βιταμίνη C που προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες.
  8. Πράσινο τσάι. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών και τη βελτίωση την όψη της επιδερμίδας σου.
  9. Μαύρη σοκολάτα. Η σκούρα σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή που βελτιώνουν την ροή του αίματος προς το δέρμα, βοηθώντας στην ενυδάτωση και την αντιμετώπιση της ξηρότητας.
  10. Νερό. Το πιο απλό και αποτελεσματικό συστατικό για υγιή επιδερμίδα. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και στην αποβολή τοξινών.

Ενσωματώνοντας αυτές τις τροφές στη διατροφή σου θα δεις μετά από λίγο καιρό εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου, η οποία θα δείχνει δροσερή και νεανική.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια επικείμενης καρδιακής προσβολής

xristiana

Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας: Πώς το υπέδαφος μπορεί να ζεστάνει το σπίτι μας

xristiana

Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού «Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ»

xristiana