ΚεντρικήΥγεία

Το υγρό εκχύλισμα μαστίχας Χίου σύμμαχος της γαστρεντερικής υγείας

25/4/2024

Μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η κατανάλωση MASTIQUA βελτιώνει τα συμπτώματα και κατ΄επέκτασιν την ίδια την καθημερινή ζωή των ανθρώπων που το αντιμετωπίζουν- Sponsored Content.

Η μαστίχα Χίου είναι ένα φυσικό προϊόν με εξαιρετικά ευεργετικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Ένα από αυτά αφορά το σύνηθες πρόβλημα του ευερέθιστου εντέρου και μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η κατανάλωση MASTIQUA βελτιώνει τα συμπτώματα και κατ΄επέκτασιν την ίδια την καθημερινή ζωή των ανθρώπων που το αντιμετωπίζουν.

Το πρόβλημα

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ) αφορά μια χρόνια λειτουργική γαστρεντερική διαταραχή που προκαλεί, μεταξύ άλλων, κοιλιακό πόνο και δυσχεραίνει σημαντικά την καθημερινότητα εκείνων που το αντιμετωπίζουν.

Η μελέτη

Η μαστίχα Χίου, η ρητίνη του μαστιχόδεντρου (Pistacia Lentiscus var. Chia), είναι ένα φυσικό προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε βιοενεργά συστατικά και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις, που θα μπορούσε να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του ΣΕΕ. Με αυτό ως δεδομένο, ερευνητές επιχείρησαν να εξετάσουν κατά πόσον ένα φυσικό υδατικό εκχύλισμα με μαστίχα Χίου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη μελέτη συμμετείχαν 55 ενήλικες ασθενείς με ΣΕΕ από την περιοχή της Αττικής, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 4 ομάδες: στην ομάδα μαστίχας χαμηλής δόσης (ΟΜΧΔ), στην ομάδα ελέγχου χαμηλής δόσης (ΟΕΧΔ), στην ομάδα μαστίχας υψηλής δόσης (ΟΜΥΔ) και στην ομάδα ελέγχου υψηλής δόσης (ΟΕΥΔ).

Οι ασθενείς των ΟΜΧΔ και ΟΜΥΔ έλαβαν ειδικά ροφήματα, εμπλουτισμένα με το υδατικό εκχύλισμα μαστίχας Χίου, σε ποσότητα 600 mL την ημέρα για 3 μήνες (ΟΜΧΔ: Mastiqua Mediterranean Sparkling Drink with Mastiha Water, ΟΜΥΔ: Mastiqua Greek Lemonada with Sparkling Mastiha Water).

Οι ασθενείς των ΟΕΧΔ και ΟΕΥΔ έλαβαν την ίδια ποσότητα από εικονικά ροφήματα, τα οποία δεν περιείχαν μαστίχα Χίου αλλά είχαν τα ίδια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (εμφάνιση, γεύση, άρωμα, κ.λπ.). Οι ασθενείς αξιολογήθηκαν στην αρχή και στο τέλος της μελέτης ως προς τη βαρύτητα των συμπτωμάτων του ΣΕΕ και την ποιότητα ζωής μέσω ειδικών ερωτηματολογίων, ενώ λήφθηκαν και δείγματα αίματος νηστείας στα οποία μετρήθηκαν εργαστηριακοί δείκτες. Επιπλέον, στο τέλος της παρέμβασης, οι ασθενείς αξιολόγησαν τα ροφήματα ως προς τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα

Αυτό που κατέγραψε η έρευνα είναι πως μειώθηκαν σημαντικά τα συμπτώματα του ΣΕΕ, δηλαδή ο κοιλιακός πόνος, ο τυμπανισμός, το φούσκωμα και η γενικότερη δυσαρέσκεια με τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Αυτό είχε ως συνέπεια να βελτιωθεί η ίδια η ποιότητα ζωής των ασθενών οι οποίοι απαλλαγμένοι σημαντικά από την δυσφορία, μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες ελεύθερα, να επιστρέψουν στην κανονικότητα έχοντας μια καλύτερη αυτοεικόνα, χωρίς ανησυχία για την υγεία τους, χωρίς αποφυγή τροφής και φυσικά με καλύτερη κοινωνική ζωή αλλά και σεξουαλική υγεία.

Και όλα αυτά μέσα από μια φυσική, ασφαλή και ευχάριστη διαδικασία, αφού τα ροφήματα MASTIQUA, εκτός των άλλων, είναι και απολαυστικά χάρη στην γεύση, την επίγευση, το άρωμα και την υφή τους.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.naftemporiki.gr

Related posts

Μίνι φούστα: 4 τέλειοι τρόποι να τη φορέσεις αυτή τη σεζόν!

xristiana

Τι περιλαμβάνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον ΕΟΠΥΥ – Ξεκινά η κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων για 5 παθήσεις

xristiana

“Discover Dogs”: Η Μεγαλύτερη Γιορτή Με Θέμα Τον Σκύλο Επιστρέφει Στη Θεσσαλονίκη

xristiana