ΚεντρικήΟμορφιά

Πως να ανανεώσετε το σπίτι σας της άνοιξη

18/4/2024

Στην καρδιά της άνοιξης και λίγο πριν τις γιορτές του Πάσχα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ανανεώσουμε τους χώρους του σπιτιού μας. Με την αλλαγή του καιρού νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας που μας γεμίζουν και η βελτίωση του σπιτιού μας και των προσωπικών μας χωρών είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Πως μπορούμε όμως με εύκολες και οικονομικές επιλογές να το κάνουμε αυτό; Στο άρθρο αυτό θα δούμε μερικούς τρόπους έτσι ώστε την άνοιξη να μπορέσουμε να δούμε το σπίτι μας όσο πιο όμορφο, άνετο, λειτουργικό και ανανεωμένο γίνεται.

Ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός η αλλαγή μπορεί να αφορά ένα ή περισσότερα μέρη του σπιτιού. Αδιαμφισβήτητα η βάση όλων είναι καθαριότητα και η εκκαθάριση των χώρων που θέλουμε να περιποιηθούμε και να δώσουμε επιπλέον φροντίδα. Θα μπορέσουμε έτσι να δούμε τι πραγματικά έχουμε ανάγκη να ανανεώσουμε, να αγοράσουμε αλλά και να αντικαταστήσουμε. Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες ιδέες για τον κάθε   χώρο του σπιτιού μας ξεχωριστά. 

Καθιστικό

 Το καθιστικό είναι ίσως ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας μας και σε πολλά σπίτια είναι κοινός η συνδέεται με την κουζίνα και για αυτό το λόγο μπορεί να έχει και πιο έντονες φθορές. Μια πρόταση είναι να ανανεώσουμε το χρώμα στους τοίχους ,δίνοντας έτσι και την αίσθηση καθαριότητας αλλά και ανανέωσης. Ο συνδυασμός παστέλ αποχρώσεων με κάποιο πιο έντονο χρώμα δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα σε χώρους όπως ένα καθιστικό. Ακόμα μπορούμε να βρούμε πολλές επιλογές σε χρωματιστά ριχτάρια και μαξιλάρια καναπέ για να δώσουμε μια πιο ανοιξιάτικη νότα στο καθιστικό μας.

Δωμάτιο

Το δωμάτιο είναι ίσως ο πιο προσωπικός χώρος του σπιτιού μας. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να νιώθουμε άνεση, ηρεμία και χαλάρωση. Επενδύοντας σε ένα ποιοτικό σετ σεντόνια και ανοιξιάτικες κουβέρτες θα δώσουμε την αίσθηση της φρεσκάδας και φυσικά οι αμέτρητες επιλογές σε σχέδια και χρώματα θα ανανεώσουν τον χώρο μας. Ακόμα ένας  πολύ ξεχωριστός τρόπος να δώσουμε ανανέωση στον χώρο του δωματίου μας είναι να επιλέξουμε φωτιστικά με χαμηλό φωτισμό, έτσι ώστε να δημιουργείται μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Μπαλκόνι

Τα μπαλκόνια είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας μέρη για στιγμές χαλάρωσης τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικά αν συνδυάζουν και μια όμορφη θέα, είναι το ιδανικό μέρος για να ηρεμούνε και να χαλαρώνουμε από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Μπορούμε να επιλέξουμε λουλούδια και διαφορά φυτά σε όμορφες γλάστρες για να διακοσμήσουμε το μπαλκόνι μας. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές  σε είδη χρώματα και μεγέθη για να ταιριάζουν σε όλους τους χώρους.

Related posts

Μεγάλη δράση δενδροφύτευσης στην Ανθούσα

xristiana

Euroasia: Πώς εκτινάχθηκε στο 1,9 δισ. το κόστος της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Κρήτης

xristiana

Έρχεται το “Αθλητικό Φεστιβάλ” από το Κολέγιο Δελασάλ

xristiana