News ΑΜΕΑΚεντρική

Πρωτοποριακή επέμβαση αντιστρέφει την τύφλωση σε 3χρονο κοριτσάκι και δημιουργεί ελπίδες

4/4/2024

Ένα κοριτσάκι 3 ετών έχει ελπίδες να δει ξανά από πρωτοποριακή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και αντιστρέφει την τύφλωση, με αποτέλεσμα να θεραπεύει πλήρως ορισμένες περιπτώσεις.

Πρόκειται για νέα επέμβαση που πραγματοποιείται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής και με βάση τη Mirror γίνεται κυρίως σε παιδιά, ώστε να έχει αποτέλεσμα.

Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, η 3χρονη Khadijah σε ηλικία δύο ετών διαγνώστηκε με συγγενή αμαύρωση Leber-4, με αποτέλεσμα να μπορεί να διακρίνει μόνο το φως από το σκοτάδι, ενώ επηρεάζει περίπου ένα στα 40.000 μωρά.

Σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί, προκαλεί το θάνατο των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, οπότε το παιδί τυφλώνεται τελείως.

Έτσι, οι γονείς της απευθύνθηκαν στο Evelina London Children’s Hospital που βρίσκεται στο νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου, όπου είναι η μοναδική κλινική στον κόσμο που εφαρμόζει την επαναστατική θεραπεία και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Πλέον, η μικρή είναι σε φάση ανάρρωσης και αναμένεται να αρχίσει να βλέπει, όμως οι γιατροί θα πρέπει να την παρακολουθούν για καιρό.

Τι είναι η συγκεκριμένη θεραπεία

Η συγκεκριμένη επέμβαση αναπτύχθηκε στο University College του Λονδίνου και στο Moorfields Eye Hospital, ενώ εκτελείται από μια ομάδα κορυφαίων οφθαλμιάτρων της Βρετανίας.

Συνήθως γίνονται δύο ενέσεις στα μάτια του ασθενή, σε δύο ξεχωριστές διαδικασίες, με την κάθε επέμβαση να χρειάζεται περίπου μία ώρα η καθεμία για να ολοκληρωθεί.

Όμως, η τεχνική είναι τόσο καινούρια, που δεν έχει ακόμη άδεια για γενική χρήση, γιατί συλλέγονται περισσότερα δεδομένα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά της.

Έτσι, εφαρμόζεται σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών και κυρίως σε παιδιά, επειδή είναι πιο εύκολο να υπάρξει αποτέλεσμα, σε σχέση με κάποιον ενήλικα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διημερίδα Καρδιαγγειακών Παθήσεων

xristiana

ΟΗΕ: Αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2,8 βαθμούς Κελσίου

xristiana

«Συμμετέχω Κι Εγώ Για Μια Ζωή Χωρίς Καπνό»

xristiana