15/4/2024
Υλικά
- 400 γρ. πένες
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 120 γρ. μίνι πεπερόνι
- 240 γρ. μίνι μπάλες μοτσαρέλας
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Βασιλικός ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προσθέστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη φρυγανιά και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, για 4 έως 5 λεπτά μέχρι η φρυγανιά να ψηθεί και να ροδίσει. Αλατοπιπερώστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Όταν οι πένες έχουν μαγειρευτεί, σουρώστε τις και επιστρέψτε τις στη ζεστή κατσαρόλα. Ανακατέψτε τη σάλτσα μαρινάρα και τη ρίγανη.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε τα μίνι πεπερόνι και τις μίνι μπάλες μοτσαρέλας.
- Σερβίρετε τα ζυμαρικά και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr