ΚεντρικήΜαγειρική

Πένες με πεπερόνι

15/4/2024

Υλικά

  • 400 γρ. πένες
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 120 γρ. μίνι πεπερόνι
  • 240 γρ. μίνι μπάλες μοτσαρέλας
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Βασιλικός ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη φρυγανιά και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, για 4 έως 5 λεπτά μέχρι η φρυγανιά να ψηθεί και να ροδίσει. Αλατοπιπερώστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  3. Όταν οι πένες έχουν μαγειρευτεί, σουρώστε τις και επιστρέψτε τις στη ζεστή κατσαρόλα. Ανακατέψτε τη σάλτσα μαρινάρα και τη ρίγανη.
  4. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε τα μίνι πεπερόνι και τις μίνι μπάλες μοτσαρέλας.
  5. Σερβίρετε τα ζυμαρικά και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ξεκίνησε στον δήμο Θερμαϊκού η δράση για την ψηφιακή ενδυνάμωση ατόμων άνω των 60 ετών

xristiana

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας – Προγεννητικός έλεγχος: Πώς γίνεται και ποια η αξία του

xristiana

Καρκίνος του ενδομητρίου: Ποιοι παράγοντες αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισής του;

xristiana